2011-03-17

Idiot!


Riksdagsledamoten Anton Abele (m) kritiserar vänsterpartiets ledare, Lars Ohly, för att ha röstat på samma sätt som sverigedemokraterna i gårdagens riksdagsvotering om datalagringsdirektrivet.

Abele menar att det var principlöst gjort av Ohly.

Det har tydligen inte föresvävat ledmot Abele att han själv röstat för ett förslag som är så illa så att - för att citera ur denna bloggs kommentarsfält - "...kommunisterna och nazisterna tyckte förslaget var för totalitärt, och drog i nödbromsen".

Abele tycks heller inte förstå att integritet är ett borgerligt kärnvärde. Men det är klart, hur skulle han kunna veta det? Han är ju en sådan där ny moderat, skolad under Reinfeldt och svältfödd på ideologi. Han var inte ens född på den tid när moderaternas ledande företrädare fortfarande stod upp och tog strid för medborgerliga fri- och rättigheter. Ingen har berättat för honom om det där med principer.

Abele tycks även mena att Sverige alltid måste acceptera allt som kommer från EU. Det blir säkert tillfälle att påminna honom om det, någon gång.

Moderater, se er framtid...

26 kommentarer:

  1. Seså, seså.

    Anton har väl inte några egna intellektuella meriter ännu?

    Det här har de väl satt ihop på partikansliet sen får han vara poster-boy.

    SvaraRadera
  2. Alltid lika kul när Edra (själv utlandssvensk) folkvalda kläs av in på bara skinnet ;-) Tyvärr tror jag inte att de fattar det själva, så rubriken är mycket väl vald ;-)

    /B.J.

    SvaraRadera
  3. Att låta gymnasieungdomar styra landet är förstås befängt redan från början. Vi får väl vara glada att de inte kvoterar in dem i börsbolagens styrelser också.

    SvaraRadera
  4. Märkligt vad politiker blir upprörda när makten förskjuts tillbaka till riksdagen.
    /Petter Nilsson

    SvaraRadera
  5. Lite svårt att förstå den extrema upprördheten ang det här. Han säger ju inte mycket annat än vad andra politiker i riksdagen säger. Ohederligt visst. Men inget som är unikt.

    Reinfeldt anklagade S för att samarbeta efter omröstningen ang budget för regeringskansliet
    http://www.expressen.se/nyheter/1.2247878/efter-regeringens-nederlag-s-anklagas-for-samarbete-med-sd

    SvaraRadera
  6. Robert Andersson17 mars, 2011 19:22

    I sakfrågan, dvs inte minoritetsbordläggningen, så röstade Anton Abele själv likadant som SD.

    SvaraRadera
  7. Så om kommunisterna och nazisterna tyckte det var för totalitärt så måste ju datalagringsdirektivet vara super-mega-totalitärt ggr 1000000!! Ett ännu större skäl att rösta nej på det om man tillhör (M) då!

    SvaraRadera
  8. Om man har ställt upp principen att aldrig rösta likadant som Sd, så var det principlöst att rösta för bordläggning av Dld.

    Nu vet jag inte om det är något parti med självbevarelsedrift som ställt upp en sådan princip.

    Jag är fortfarande skakad av det faktum att det var kommunisterna och nazisterna (samt MP) i riksdagen som fördröjde genomförandet av den totala övervakningsstaten.

    SvaraRadera
  9. @Tristan

    Njae, att MP skulle rösta som kommunisterna tycker jag är självklart, de är ju vattenmeloner hela bunten! Gröna utanpå men rosenröda innuti.

    SvaraRadera
  10. Han är född 1992. Ge honom en broms. Du gamle bittre gubbe.

    SvaraRadera
  11. Helt rätt Hax, vilken jävla snorunge.

    Principlöst är frihetspartiet som gått från att värna individens integritet gentemot maktapparaten till att värna maktapparatens sanslösa och psykopatiska iver att radera ut allt som har med individens integritet att göra.

    Är det något som våra riksdagpolitker saknar så är det integritet. De förtjänar vårt förakt.

    SvaraRadera
  12. Som någon skrev när det gungade som värst kring FRA: När företrädare för Svenskt Näringsliv _och_ folk från yttersta vänstern går i _samma_ demontrationståg, då vet man att någonting är fel.

    Men låt oss applicera Platons ord på det hela:

    Är det nu inte så, att dylika människor som enskilda personer — innan de kommo till makten — ha följande karaktär: antingen vilja de vara tillsammans med smickrare, som äro beredda att lyda dem i allt, eller också, om de själva ha behov av något, ödmjuka de sig och tveka ej att spela vilken roll som helst för att markera sin förtrolighet, men när de väl ha fått, vad de ville, stå de där som främlingar?

    I högsta grad.

    I hela sitt liv äro de således aldrig vänner till någon, utan äro alltid antingen en annans herrar eller en annans slavar. Men sann frihet och sann vänskap får den tyranniska naturen aldrig smaka.

    Förvisso.

    Kunna vi ej ha rätt att kalla dylika personer för opålitliga?

    Jo visst.

    Och även i högsta möjliga grad orättrådiga, om vi eljest i det föregående ha kommit till riktiga slutsatser om rättrådighetens väsen?

    Dessa slutsatser voro riktiga.

    SvaraRadera
  13. http://www.dn.se/nyheter/valet-2010/riksdagen-har-tomts-pa-hela-makten

    Nu vet jag inte vem hon är överhuvudtaget så kan inte säga om hon har varit vettig tidigare.

    Men detta är ju ett STORT steg i rätt riktning

    SvaraRadera
  14. I tider när tydligen inte en enda av Alliansens riksdagsledamöter "röstade rätt" tänker man på Gösta Bohman. Det var en man med principer och som stog upp mot allehanda storebrorsfasoner.

    /Johan

    SvaraRadera
  15. Akta så att Abele inte kommer och anklagar dig för "nätmobbning"!

    SvaraRadera
  16. Att (s), (vpk) och (mdg) röstade mot DLD beror föga på ideologisk övertygelse, utan i huvudsak på att ett oppositionsblock skall vara motvallskärring vad saken än gäller - lyssna på ärkefjanten Tomas Östros så hör ni hur det skall låta.

    Vad gäller Antons jeremiad får jag nostalgiska vibbar. Ah, minns när man var 18 år och världen så enkel att förstå!!! Allt var antingen svart eller vitt, och kampen stod alltid mot de onda. Den tacksamma guilt by association-argumentationen alltid gångbar när man talade politik med folk som kunde ÄNNU MINDRE om politik än en själv. Ja, det är väl den målgruppen Antons artikel kan tänkas ha....

    SvaraRadera
  17. Så, Peter Harold, du menar att alla med vänsteråsikter som engagerar sig i frågor som FRA, DLD etc. gör det för att gå emot de borgerliga?
    Själv tror jag mycket litet på det du säger, min erfarenhet är i princip den motsatta - extremvänstern(!) har gått från att vara på 70-talet auktoritär (och självklart ekonomiskt vänster) till att numera representera snarare representera en frihetlig socialism med frankfurtskolan och Situationister som politiska förebilder. Nu behöver det inte finnas något förhållande mellan extremvänstern och vänstern, men jag tror att den ideologiska rörelsen har varit densamma över hela fältet. Och se på mig, trots att jag är väldigt vänster sitter jag och läser på HAX blogg - inte för att lära mig hur jag ska FEJKA en åsikt för att kunna argumenta mot den borgerliga majoriteten - utan utav ett genuint intresse för frågorna om Europa, upphovsrätt och frihet. Att vi inte delar samma syn på ekonomi är en helt annan fråga och bör inte misstas för att vara detsamma (dvs den ideologiska grundval viljan till frihet bygger på).

    SvaraRadera
  18. riksdagens största fjant

    SvaraRadera
  19. Unge herrn kanske skulle starta en facebookkampanj istället om det helt sjuka i att politiker får säga en sak och sedan göra en helt annan.

    Det känns inte som att han är född 1992, det känns som om han är född vecka 11 2011.

    /CN

    SvaraRadera
  20. Men till Antons försvar så är han faktiskt EMOT gatuvåld och ungdomsbrottslighet!

    SvaraRadera
  21. Vet inte riktigt varför han jiddrar om att det va principlöst, om något så är det väl att följa sina principer när man röstar som man alltid sagt att man ska oavsett vilka andra som röstar likadant ?

    SvaraRadera
  22. Gunnel Gomér18 mars, 2011 20:40

    Vänstern har alltid varit djupgående medveten om den TOTALITÄRA potentialen i EU-projektet :-)

    SvaraRadera
  23. -> Hampus

    Du har helt rätt, Hampus. Jag uttryckte mig alldeles för generaliserande. Jag borde ha avgränsat mig till socialdemokraterna och miljöpartiet som motvallspolitiker i oppositionsställning (även om Lars Ohly har en tendens att låta som Östros ibland, fast han kanske har ett ideologiskt alibi att göra det).

    Vänsterpartiets motstånd till FRA och DLD baseras ju på det historiska arvet där blockpartnern SAP under flera årtionden ägnade sig åt att i hemlighet spionera och registrera kommunister och extremvänstersympatisörer, alltså de som har sin hemvist inom dagens Vänsterpartiet. Dagens version av (vpk) har nog knappast glömt IB.

    Sedan är det också som du säger att politiken förändrats, och vi har idag inte bara en höger-vänsterskala, utan också en axel för graderingen mellan anarki vs arkism(*). När politiken nu kan beskrivas utifrån två axlar blir det lätt hänt att sådana som jag och HAX har nöjet att möta såna som du på halva vägen, en hyfsat bra bit från den höger-vänsterreglerande axeln (t.ex. genom bildandet av Piratpartiet).

    (* Hoppas att jag använder rätt term här.)

    SvaraRadera
  24. Vänstern har alltid varit djupgående medveten om den TOTALITÄRA potentialen i EU-projektet :-)

    ---------------------------------

    Till skillnad från Svenskt näringsliv och högern då som definitivt var dom krafter som AVGJORDE att Sverige till skillnad från Norge anslöt sig till EU.

    SvaraRadera
  25. Ur Abeles personvalkampanj...

    "Det här vill jag: […] Förfina nuvarande lagar så att ”generell e-mejl” inte behöver lagras annat än om myndigheter som polis, tull, eller säkerhetstjänst har behovsprövat detta i domstol eller liknande myndighet. Säkerställa varje individs rätt att inte behöva vara övervakad vid normal användning av Internet och digital trafik."

    http://www.antonabele.se/sakfragor?sakfraga=3

    SvaraRadera
  26. Såja, där blev han tagen med fingrarna i syltburken. Undras vad hen menar med "generell e-mejl" förresten?

    Finns det liknande information om vad Maria Abrahamsson tyckte innan hon tog plats i riksdagen?

    /Johan

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.