2014-04-29
Beatrice Asks (M) cyniska bluff om datalagringen
Till sist tvingades justitieminister Beatrice Ask (M) hantera frågan om hur Sverige skall göra med teledatalagringen – efter att EU-domstolen förklarat att EU:s datalagringsdirektiv strider mot de mänskliga rättigheterna.
Det var de goda nyheterna. Resten är inte lika muntert.
Regeringen (och sossarna) tänker inte acceptera EU-domstolens dom rakt av. De vill ha lagring av data om alla svenskars alla telefonsamtal, SMS, e-postmeddelanden, nätuppkopplingar och mobilpositioner.
Ask tillsätter nu en utredning. Utredare blir den före detta rikspolischefen Sten Heckscher. Så att utredningen inte kommer fram till något som betong- och batongpartierna inte gillar.
Utredningens första analys skall presenteras två veckor efter EU-valet.
Utredningens resultat skall presenteras två veckor efter riksdagsvalet.
Vilket sammanträffande.
Utredningens uppdrag är att trixa med den svenska lagstiftningen så att datalagringen kan fortsätta.
Detta skall de fan inte få komma undan med!
Här skall vi komma ihåg att EU-domstolen menar att kränkningen av de mänskliga rättigheterna (rätten till privatliv) sker i och med den urskiljningslösa insamlingen av alla människors alla teledata.
Det är alltså själva det faktum att man samlar in data om alla – oavsett om de är misstänkta för brott eller ej – som är oacceptabelt och olagligt.
Vilket är exakt vad teledatalagringen handlar om. Här krävs ingen utredning! Det är själva principen som strider mot de mänskliga rättigheterna. Det är massdatalagringen som sådan som är olaglig.
Regeringens utredning är ett billigt stunt – för att slippa diskutera sakfrågan i EU-valet och i riksdagsvalet. Därefter hoppas de kunna kringgå EU-domstolens dom i tysthet.
Det är precis som vid EU-valet 2009 och riksdagsvalet 2010. Då hade regeringen förslaget om svensk datalagring klart, men lät det ligga i byrålådan fram tills efter de två allmänna valen. Man ville inte ha debatten. Sedan körde man på. [Länk 1»|Länk 2»]
Maken till fräckhet. Maken till arrogans. Maken till demokratiskt dubbelspel.
Sedan hjälper det inte att gamla moderater som Gunnar Hökmark klagar över att "vi lägger de ekonomiska resurserna i kampen mot grov brottslighet på att följa dem som det inte finns några misstankar på i stället för att genom en intelligent underrättelseverksamhet fokusera på dem som förbereder brott mot vårt samhälle." [Länk»] Regeringen skiter högaktningsfullt i honom. Regeringen bryr sig inte om rättsstatens principer. Regeringen har inga problem med att föra väljarna bakom ljuset.
Så här får det inte gå till! Nu måste regeringen och sossarna drivas ut i samhällsdebatten – där de skall ställas till svars för sin politik, i media och på gator och torg.
Regeringens pressmeddelande »
Regeringens utredningsuppdrag (PDF) »
IDG»
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Fy Fan...
SvaraRaderaEn undran: har piratpartiets ledamöter lagt undan pengar från deras generösa ersättningar för en valkampanj? Mot bakgrund av Hax och ständiga påpekanden om hur gammelmedia gång på gång förbigår piratpartiet borde det naturliga vara att ösa pengar på kommersiell reklam och den vägen skapa uppmärksamhet?
SvaraRaderaPiratpartiet hade nyligen en insamling för att Anna Troberg skulle få en bärbar högtalare+mikrofon. Det är tveksamt om de kommer att ha råd att trycka valsedlar så att det räcker.
RaderaChrister E sponsrar piratpartiet med 20.000 kr i månaden, vad övriga gör vet jag inte. Men det kommer inte att bli tal om att "ösa pengar på kommersiell reklam". De kämpar den goda striden med mycket små resurser.
Jaha det var väl väntat. Om man stoppar in sitt SIM-kort (om man nu har det gamla större) i en äldre mobil så dyker det upp något som heter SWE-24 som väl är positionering för nödsamtal från början. Detta oavsett telefonabonnemang och den ligger kontinuerligt i bakgrunden. Spårningen sker väl då på skattepengar vilket borde beivras. Å andra sidan är väl en sådan sidosignal gratis men då borde väl alla samtal också vara det. En liten fundering bara.
SvaraRaderaNågon som är förvånad...?
SvaraRaderaSedan undrar politikerna varför politiker-föraktet växer.
Det är dock bra att bluffen om att "vi måste införa DLD för att EU säger så" är slutgiltigt torpederad.
Det största och mest akuta problemet i dagens Sverige är den korrupta massmedian och de korrupta och/eller naiva "journalister" som befolkar den.
SvaraRaderaDet kan nog både Piratpartister och Sverigedemokrater skriva under på. För vilket parti är det som lyfts den senaste tiden i slaskmedia?
Jo, Feministiskt Initiativ...som uppenbarligen är en sekt för verklighetsfrämmande medelklasskvinnor. Det är egentligen inte så anmärkningsvärt att det finns sådana bisarra sekter som FI och att ett fåtal människor attraheras av dem, det anmärkningsvärda är att stora delar av Sveriges journalistkår gör PR för en politisk extremistsekt i stället för att göra sitt jobb som journalister, nämligen att kritiskt granska dem. Vi kan konstatera att det är de svenska journalisterna och mainstream-medierna som är den verkliga fara för demokratin.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
RaderaFöreträdare för FI vet inte ens vad som står i sitt eget partiprogram:
Raderahttps://twitter.com/konsensuseliten/status/460730736283504640/photo/1
Bara att börja granska nu kära journalister, vad står FI för egentligen? Vet de ens själva?
Detta kan vara en förklaring till varför många politiker driver frågor som verkar i motsats till vad som tidigare sagts:
SvaraRaderahttps://www.youtube.com/watch?v=eVPAEoiN0_w
Det bästa kommer i slutet av uppdragsbeskrivningen:
SvaraRadera"Utredaren ska vid genomförandet av uppdraget samråda med Åklagarmyndigheten, Rikspolisstyrelsen, Säkerhetspolisen, Tullverket och PTS".
Man kan till att börja med ifrågasätta lämpligheten i att utredaren ska "samråda" med de brottsbekämpande myndigheterna. Men om så ändå ska ske, är det helt nödvändigt att ett motsvarande samråd sker med de instanser som har att värna den privata sfären. Här är t.ex. Advokatsamfundet och Datainspektionen givna.
Som alltid kan man redan av utredningsdirektiven utläsa vad utredaren bör komma fram till. Vid årsskiftet lär vi ha datalagringen på plats igen.
Man blir ju inte direkt förvånad över att betong- & batong-partierna fulspelar.
SvaraRaderaMisslyckas vi med att få upp frågan i media så får man väl hoppas på att någon operatör (Bahnhof?) vägrar att genomföra en uppdaterad datalagringslagstiftning med hänvisning till att det uppenbart strider mot grundlagen (dvs de mänskliga rättigheterna som EU-domstolen tolkat dem). När det väl hamnat i hovrätten (litar inte på politikernivån tingsrätten) kommer vär den uppdaterade lagen underkännas med hänvisning till EU-domstolens dom.