2014-04-30

Piratpartiet om datalagringen: Beatrice Ask (M) är feg och ohederlig!


Pressmeddelande från Piratpartiet...
Piratpartiet om datalagringen: Beatrice Ask (M) är feg och ohederlig 
-Väljarna är inte idioter. De kommer att genomskåda justitieminister Beatrice Asks försök att gömma undan frågan om datalagringen till efter valet. Detta säger Christian Engström, som är ledamot av Europaparlamentet för Piratpartiet. 
-Först gömmer Ask undan den känsliga frågan om den svenska datalagringen i en utredning. Sedan ger hon order om att dess första analys skall presenteras först två veckor efter EU-valet. På så sätt försöker hon döda debatten och ducka att stå till svars för sin politik i allmänna val, säger Christian Engström (PP). 
-Detta påminner om regeringens fulspel i EU-valet 2009 och i riksdagsvalet 2010. Då låg lagförslaget om datalagring klart i Beatrice Asks skrivbordslåda fram till dess hon inte längre behövde bry sig om vad väljarna tycker. Men som tur var läckte förslaget den gången ut via Wikileaks, säger Christian Engström (PP). 
-Det är både odemokratiskt och osportsligt av regeringen att inte vilja ta debatten före valet. Allmänna val är till för att väljarna skall kunna bilda sig en uppfattning om partiernas politik, för att kunna välja vilken väg vårt land skall gå. Ask vill beröva dem den möjligheten. Det är fegt och ohederligt, säger Christian Engström (PP). 
-Den borgerliga regeringen och socialdemokraterna vill till varje pris fortsätta lagra data om alla svenskars alla telefonsamtal, SMS, e-postmeddelanen, nätuppkopplingar och mobilpositioner. Detta trots att EU-domstolen sagt att detta är olagligt och att det strider mot de mänskliga rättigheterna. Detta måste debatteras innan valet, säger Christian Engström (PP). 
-Det hela bli än mer löjeväckande när man ser att justitieministern utsett förre rikspolischefen Sten Heckscher att utreda frågan. Det vill säga samme man som en gång ansvarade för Ebbe Karlssons privatspaningar, som tvingade den dåvarande justitieministern att avgå, säger Christian Engström (PP). 
-Vi i Piratpartiet står upp för de mänskliga rättigheterna. Vi kräver att den svenska lagen om datalagring skrotas, avslutar Christian Engström som är ledamot av Europaparlamentet för Piratpartiet. 
Bakgrund: EU-domstolen har förklarat EU:s datalagringsdirektiv olagligt, eftersom det strider mot de mänskliga rättigheterna. Regeringen har nu tillsatt en utredning av frågan. Dess första analys kommer att presenteras två veckor efter EU-valet. Utredningens slutrapport kommer att komma två veckor efter riksdagsvalet. 
Regeringens pressmeddelande » 
Regeringens utredningsdirektiv (PDF) »

2 kommentarer:

  1. HAX:
    Igår skrev Maria Ferm på twitter att riksdagen röstat nej till en MP-motion om att riva upp datalagringen. Av någon anledning hittar jag inte en sådan motion på riksdagen.se. Har försökt kontakta Ferm, men hon svarar inte på mejl. Vet du mer?

    SvaraRadera
  2. Tyvärr. Inga väljare kommer genomskåda ett skit. Iaf inte de som bara läser gammel-slaskmedia.

    Idag har DN en helsida med Feministiskt Initiativ (vad skrev jag igår?), inga kritiska frågor eller frågor ö.h.t. om ekonomin, d.v.s. finansieringen av deras förslag, där bland annat omskolningsläger för alla svenska män dyker upp...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.