2014-04-10

EU:s datalagringdirektiv: Moderaternas dubbelspel avslöjas


Detta måste du läsa. Piratpartiets ledamot av Europaparlamentet, Christian Engström, går till frontalangrepp på Moderaterna, för deras dubbelspel om EU:s datalagringsdirektiv.

SvD Brännpunkt: M:s dubbelspel avslöjat av Wikileaks
"Hökmark är en gammal moderat. Hans bas är Europaparlamentet, inte de nya moderaternas kansli i Stockholm. Så man kan förstå att han inte är i kontakt med vad som sker i Justitiedepartementet och riksdagen. Möjligen bryr sig de nya moderaterna inte om Hökmark heller. För hur skall man annars förklara skillnaden mellan hans ord här på Brännpunkt och Moderaternas handlande i riksdag och regering?"
Rena lustmordet. Och massor av matnyttig information i sak.

5 kommentarer:

  1. Relevant i sammanhanget: http://henrikalexandersson.blogspot.be/2009/05/lagradsremissen-om-teledatalagringen.html

    SvaraRadera
  2. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/opublicerad-lagradsremiss-om-ip-adresser-tillbakavisas_2902057.svd

    SvaraRadera
  3. Intressant med lite splittring i leden; kanske leder det någon dag till att partimedlemmar verkligen tycker olika om saker och ting, som i andra länder ;-)

    SvaraRadera
  4. Det blev i alla fall lite mediabrus. Annars är jag sorgligt besviken över hur svensk media behandlat en av de största rättskandalerna i EU:s historia.

    Jag menar, hur många gånger har det hänt att EU-domstolen underkänt ett helt direktiv. Ett direktiv som olagligen tillät ett supermassivt intrång i europeiska medborgares privatliv. Ett direktiv som fick passera Lagrådet utan att det sa så mycket som flasklock.

    Samtidigt kan media ägna TIMMAR åt vårbudgeten som ALLA vet enbart kommer att samla damm på Riksarkivet. Ingen tar den här budgeten på allvar, det är bara positionering inför valet.

    I tv-serien "The Newsroom" bestämmer sig för redaktionen att värdera nyheter efter en enda fråga

    Är detta relevant för väljarna?

    Tänk om svenska media såg lite på dramaserier om nyheter. De kanske skulle lära sig nåt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi behöver dock inte tvivla på vilken teveserie som inspirerat den svenska regeringen: Yes, minister.

      Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.