2014-05-28

Långa skuggor över Europa. Del 1.


Visst är "extremhögerns" och "extremvänsterns" framgångar i EU-valet oroväckande.

Men när all energi går åt till att oja sig över till exempel (SD) är det lätt att missa de bakomliggande orsakerna till att det blivit så här.

De gamla etablerade kristdemokratiska, liberala och socialdemokratiska partierna har låtit sig svepas med av EU:s närmast hämningslösa maktambitioner. Allt som kommer från EU har okritiskt accepterats. (Även sådant som respektive parti aldrig någonsin skulle gå med på i en inrikespolitisk kontext.) Absurda och megalomaniska projekt ges fria tyglar. Byråkratin får breda ut sig. Överstatlighet, centralstyrning och kommandoekonomi är plötsligt inget konstigt eller dåligt i våra politikers ögon. Korporativism och hemlighetsmakeri breder ut sig, samtidigt som det demokratiska underskottet bara ökar.Ja, jösses...

Då skall man kanske inte vara förvånad över att folk går och röstar på partier som på ett tydligt och uppseendeväckande sätt säger nej till EU:s vansinne. Tråkigt bara att det mest handlar om brunskjortor och rödgardister.

11 kommentarer:

 1. Finns väl möjligen en aspekt till, nämligen att regeringarna gärna ser att EU lagstiftar om sådant som de inte orkar driva igenom själva. Bodström hade nog fått svårt att driva igenom datalagringen på egen hand, men i EU så gick det.

  Det blir lagstiftning bakvägen, precis som med TTIP, och inte ens grundlagen eller Europakonventionen är något hinder.

  SvaraRadera
 2. Vill bara säga, ett av skälen till att jag ej röstade på PP denna gång var att så många i PP påstod att SD var rasister.

  Det får en som mig som vill rösta på PP att istället rösta på SD, för SD är inte rasister, och jag är ingen rasist för att jag sympatiserar med dom.

  /IT-Supportaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo de är rasister... Att de inte vill kalla sig rasister, gör dem inte desto mindre till det... Det gör det inte per automatik till dåligt, då rasism är ett evolutionärt övertag, i små mängder... Men rasism börjar redan när du gjort skillnad på dem och vi, något som SD, även i sin officiella politik gör. Däremot kan jag till viss del hålla med om att media, och en del PPare överdriver hur extrem den rasismen är, men att hävda att de över huvudtaget inte är rasister, är bara ren och skär lögn...

   Radera
  2. Skulle snarare säga att de är invandrarfientliga, visst finns nog en och annan riktigt rasse i leden men överlag är det nog folk som tycker det räcker nu låt oss stoppa banden se över helheten innan vi kör vidare.

   Radera
  3. Anonym 20:12:

   Ingen vill bli kallad för fula ord, man kan uttala en hel del osmickrande ord om vänstern, ja om alla partier faktiskt. Tillväxtfientliga och svenskhatande miljöpartiet, Sverigefientliga FP, stalinist-marxistiska kommunistVänstern, Islamistiska S, Globalisterna i M, Dumskallarna i C, otvättade manshatare i FI etc etc.

   Blir det därmed sant? Gynnas den demokratiska debatten om vårt samhälles utveckling om vi börjar kalla varandra för olika negativa kraftuttryck i syfte att demonisera och skyla över det faktum att man själv inte har något bättre att komma med i frågan??

   Tveksamt, om man inte ens kan följa upp påståendet och peka på exakt vad i SDs partiprogram som är rasistiskt så drar man endast ett löjets skimmer över sig själv och sin oförmåga att diskutera sakfrågor utan att drämma nedsättande epitet i huvudet på motdebattören.

   Om enskilda företrädare tillåts vara grund för etikettering av ett helt parti inklusive väljare så är jag redo att lägga ut omfattande "länk-mattor" angående hur vi ska om-etikettera en hel del partier (men då det klagas på när man kommer med källor så väntar jag på begäran..).

   Radera
  4. Anonym 20:12

   Så alla är rasister som inte t.ex. tycker att svenska staten har ett ansvar för att i första hand ta hand om svenska medborgare? Jag vet att denna uppfattning förekommer flitigt i Storbrittanien som motivering när folk kallar UKIP för rasister. Det faktum att de tycker att den brittiska regeringen ska sätta britters intressen först gör dem tydligen till rasister.

   Så också med svenska vänsterns åsikter alltså.

   Det är alltså härifrån alla vansinniga ideer om att ge alla människor på hela jorden svenskt medborgarskap och gratis tillgång till det svenska välfärdssystem kommer ifrån.

   Ni är helt sinnessjuka, och det menar jag inte som en förolämpning eller en nedsättande etikett, utan som en medicinsk diagnos.

   Snälla, sluta rösta, ni vet inte vad ni gör.

   Radera
  5. Jag är ledsen om det kan tyckas att jag sänker nivån på debatten med "fula tillmälen", men jag vet inte vad jag ska ta mig till.

   Det är som om man diskuterar med en 14-årig veganpunkare som förespråkar att alla ska ta livet av sig för att minska växthuseffekten. Med skillnaden att det är en vuxen schizofren och beväpnad man.

   "Allas lika värde" har en viss slagsida när det blir en ideologi som uppbärs av bottenlöst ointelligenta människor.

   Radera
 3. Hej,

  intressant, men en detalj jag inte förstår var hittar du "rödgardisternas" framgångar i EU ?

  hälsningar Thomas

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.