2014-08-09

Sverigedemokraternas halmgubbar

Frågan om människor har rätt att leva på andras bekostnad har inget med utlänningar, flyktingar eller invandrare att göra.

Senast jag kollade var Sverigedemokraterna fast förankrade i uppfattningen att den generella välfärdsstaten i princip är bra.

Själv är jag frihetlig hippiehöger. Jag tycker att människor skall få bo var de vill. Men jag tycker inte att folk automatiskt skall ha rätt att leva på andras bekostnad. Oavsett vilka de är.

I det politiska startfältet inför riksdagsvalet är det dock inget parti som har så radikala åsikter. Alla står i varierande grad bakom den generella välfärdsstaten. Vänsterpartister, nymoderater och sverigedemokrater. Alla.

Sverigedemokraterna har med andra ord inget unikt att komma med. De tycker samma sak som alla andra. De är oförmögna att se det större problemet, på samma sätt som alla andra.

Sedan har vi det där med "kulturen".

I princip alla som sysslar med politik är rörande överens om att i Sverige skall rättighetsbaserade och demokratiska principer gälla för alla. Lever man i Sverige – då får man finna sig i att alla har lika rättigheter inför staten, att vi har ett våldsmonopol som hanterar tvister och att vuxna människor har rätt att bestämma över sina egna liv utan tvång från sin omgivning.

Åter igen: Sverigedemokraterna har inget unikt att komma med. Att svenska regler gäller för alla i Sverige är i sig inget kontroversiellt i en allmän politisk kontext. (Även om man kan ha åsikter om många av alla dessa lagar och regler.)

Sverigedemokraterna påstår sig till och med själva ha nolltolerans mot rasism. Så den debatten bör därmed vara stängd.

Sverigedemokraterna bygger halmgubbar, är tämligen mainstream i de flesta frågor och har noll trovärdighet vad gäller ekonomi och samhällsförvaltning.

Sverigedemokraternas största tillgång är att det etablerade politiska Sverige och kravallvänstern förser dem med bränsle för att de skall kunna odla myten om sitt eget martyrskap. Och att media tycks vara besatta av att skriva om metahändelser kring (SD), snarare än att kritiskt granska partiets allmänna politik på ett seriöst sätt.

Sammantaget har Sverigedemokraterna egentligen bara en sak att komma med: Man kan rösta på dem för att man är trött på de gamla partierna och vill ge dem en pungspark.

Det kan jag ge dem. Detta är helt och hållet gammelpartiernas eget fel. Makteliten kan gott ha det.

Synd bara att vårt lands enda missnöjesparti är en avknoppning av den rasistiska, nationalistiska och nazistiska rörelsen. Det är obehagligt och ofräscht.

Och synd att Sverigedemokraterna själva plockat upp så mycket av det som är dåligt hos de etablerade partier de påstår sig stå i opposition till.

Det borde finnas något bättre, smartare och roligare att rösta på för alla som vill ge makten fingret.

50 kommentarer:

 1. SVP verkar vara omutliga och konsekventa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Bengt: Nu var det nog mer nåt i stil med Klassiskt Liberala Partiet som Henrik hade tänkt sig :)

  SvaraRadera
 3. Korrekt, SD är inget nytt under solen utan snarare en önskan om att återuppväcka 70talet. Som mises podcast observerade vid nått tillfälle är även anklagelsen "De är ju rasister för de vill begränsa invandringen" verkligen urbota korkad, då 6 av de 7 andra partierna också påstår sig vilja ha en begränsad invandring, om än med andra numerärer. De verkar ju också göra allt de kan för att bli lika intetsägande som de övriga partierna i de frågor som var partiets linda (ras, och det felaktiga i statens fokus på de som varken bidrar eller blivit födda in i den) Något som jag som Paleo inspirerad beklagar.

  Men med den grundliga marxist indoktrinering som pågått sen jag vet inte när här i Sverige lär det dock dröja innan vi ens ser något liknar UKIP här.

  SvaraRadera
 4. HAX har fullständigt rätt i att en mycket stor del av SD-stödet utgörs av pungsparksröster. Och de är väldigt välförtjänta.

  Kommer själv att med stor glädje dela ut denna pungspark till Vår Store Ledare i september och det blir min tillbakakaka för hans mästrande uppgörelse med MP efter valet 2010.

  Aaaah, underbart skall det bli.

  (Inom parantes vill jag också uppmana till allt tänkbart motstånd mot att i framtiden genomföra allmänna val medelst behändig elektronisk röstning, man kan bara gissa vad något sådant skulle kunna inspirera till.)

  SvaraRadera
 5. PP har tyvärr också blivit rätt så ofräscha :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. FI-wannabees. Inget annat. Extremt sorgligt.

   Radera
 6. Hax - all politik i Sverige ar numera ofrascht, det politiska spelet ar gjenomruttet som du med val har beskrivit fran Brussel. Alla partier dras ned i ruttenskapen, det ar politikens natur. Gjor nogot utanfor politiken, nagot som skakar om den.

  SvaraRadera
 7. jag tror att det absolut skulle gå med ett annat parti som retade upp etablissemanget lika mycket, men för detta måste man vara beredd att betala ett högt pris. Man kan säga vad man vill om sverigedemokraternas politik men jag har svårt för att kalla många av deras företrädare fega. De har varit beredda att bli hatade och uthängda inför hela svenska folket för vad de tror på, många av dem har förmodligen satt hela sina karrierer och stora delar av sina sociala liv på spel för sin politik, och det är till stor del tack vare det som de har hamnat i en position där de kan ses som det mest giltiga pungsparkarpartiet. Jag tror säkert att det finns uttrymme för en motsvarande hippiehöger också, men vad som då krävs är dels en bättre organisation och dels att man är beredda att bli hatade av en stor del av svenska folket och hela makteliten (i stället för att försöka ställa in sig på olika sätt och kompromissa eller förfina budskapen för att bli omtyckta). Jag är inte säker på att det är så många av oss som är det. Kanske har vi för mycket att förlora.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, så sant, det är individer som tar en stor personlig kostnad och vi andra kan samfällt tacka dem genom att i lönndom rösta SD i september.

   Radera
 8. Om du ger bort din rösträtt, så ger du bort din styrka och självständighet. Inför "Flytande demokrati" så att vi när som helst kan välja våra egna representanter eller rösta själv direkt i sakfrågor. En röst per person! Om du inte vill betraktas som undersåte så: Bryt pakten, dela makten. Rösträtt mellan valen! Lästips: http://www.etc.se/ledare/vanliga-manniskor-styr-varlden-battre

  SvaraRadera
 9. Man får välja mellan dagens massinvandring eller ett fungerande välfärdssystem.
  Det går inte att ha bägge samtidigt. Detta är så självklart att det egentligen inte skall behöva nämnas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD är det enda partiet som är ärlig och berättar det för folk. De andra låtsas som att dilemmat inte existerar.

   Därför blir det SD i September. Det verkar som att en ordentlig pungspark är det enda sättet att fånga politikeradelns uppmärksamhet. Vi är många som är rejält trötta på lallandet i de styrande förvaltningarna.

   Radera
  2. Konspirationsparanoia är klassiskt för naziadeln.
   Dom andra....judarna (muslimerna), dom andra partierna, dom intellektuella, när sen maktbasen ökat så blir det bankerna, demokratin ....etc etc etc


   Radera
  3. "Konspirationsparanoia är klassiskt för naziadeln."

   Sen visar Micke prov på sin egen paranoia. Obetalbart. Fullkomligt obetalbart.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 10. Rationalitetspartiet10 augusti, 2014 15:55

  Det stämmer. I alla andra frågor än massinvandringen, EU och mångkulturen är SD ett systemkramande status quo parti. De är desperat angelägna om att bli accepterade av etablissemangspartierna och gör allt för att framstå som "statsmannamässiga" och "ansvarstagande".

  SvaraRadera
 11. SD är pragmatiska nazister.
  Inget annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ....och det spelar ingen som helst roll att SD är bekräftade pragmatiska rasistnazistfascistislamofober, att pungsparka de sju är så mycket viktigare.

   Radera
  2. Micke kallar allt han inte gillar för nazister. Att kalla någon för nazist som ett skällsord utan substans är en grov föroläpning och åtalbart förtal. Det är ungefär som att kalla Micke för terrorist, stalinist och kommunistavskum.

   Radera
  3. Micke

   Vilket svenskt parti skulle du kunna tänka dig att rösta på?

   Att du är emot det mesta vet vi, men vad är du för?

   Radera
  4. Att folk förstår att frihet är en omöjlighet via politiska beslut.

   Radera
  5. Alltså en nedlagd röst? Eller en blankröst?

   Radera
  6. Micke:

   Hur ska vi uppnå frihet då? Genom pipan på ett gevär? Är väl bara det som återstår om man inte kan uppnå det genom val.. Är det revolution du förespråkar?

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 12. Hej HAX, brukar hålla med dig om mycket, men tycker du drar fel slutsats i denna fråga. Jag är själv liberal i dess ursprungliga betydelse och därför inte speciellt förtjust i SD:s socialkonservatism, men inget av de andra partierna som kramar välfärdsstaten är beredda att dra konsekvenserna av att mega-invandring och välfärdsstat är okompatibel. Detta är förbaskat oansvarigt! http://riksforbundetmotpolitiskkorrekthet.blogspot.se/2014/07/milton-friedman-man-kan-inte-bade-ha.html (samma slutsats som Milton Friedman har även Assar Lindbäck, Magnus Henrekson, Tino Sanandaji och Gunnar Myrdal dragit).

  Eftersom inget av de andra partierna med chans att komma in i riksdagen kommer driva den liberala politik som jag egentligen vill rösta på så lutar det åt att jag kommer rösta på SD i riksdagsvalet då deras politik i vart fall hänger ihop. 7-klövern kör huvudet i sanden, deras välfärdspolitik funkar inte med deras asylpolitik, vilket för mig som liberal är oansvarigt. Jag överväger därför starkt att rösta på SD i riksdagsvalet eftersom deras politik i vart fall hänger ihop… (Liberala Partiets chans att komma in i rigsdagen bedömmer jag tyvärr obefintlig),

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Liberala Partiets chans att komma in i rigsdagen (sic) bedömmer (sic) jag tyvärr obefintlig"

   Ja, det är klart att de inte gör om de som tycker att de är det bästa partiet inte törs rösta på dem. Jag är innerligt trött på taktikröstning eller vad man ska kalla det. Alla s.k. liberaler som röstar på SD eller något annat oliberalt parti gör att det är lätt att tappa hoppet om Sverige och emigrera (vilket jag gjorde för snart fem år sedan). Om demokratin ska ha en chans att leda till ett bättre samhälle får folk ta och börja rösta med hjärtat.

   Radera
  2. Larsa, you made your point, jag stavar illa…

   Men istället för att kasta bort min röst så röstar jag med hjärnan ;-)

   Radera
  3. +1 på den Larsa! Håller fullständigt med att man skall rösta med hjärtat för att få chans till ett bättre samhälle. Tänker inte välja mellan pest eller kolera.

   Radera
  4. Ja, instämmer. Som liberal känner jag att det är oförsvarligt att stödja den nuvarande allians- eller vänsterpolitik som erbjuds 2014. Det gör mig illamående att lyssna till politikerbroilernas uppenbart ansvarslösa babblande på landets viktigaste och lagstiftande position. Bara som exempel skulle försvarspolitiken leda till åtal för förräderi eller grovt tjfel..

   Radera
  5. Undrar om det finns lika många kommunister som är liberaler som det finns fascister som är liberaler här?

   Radera
  6. Undrar om det finns lika många micketroll som är liberaler som det finns fascister som är micketroll här?

   Radera
 13. Varför inte något så enkelt som en folkomröstning om invandringspolitiken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näää, tänkte väl det. Kommer aldrig på fråga.

   Radera
 14. Thomas Sowell - Intellectuals and Race är en bok alla borde läsa, i synnerhet alla libertarianer om man överhuvudtaget ska lyfta invandringsdebatten till en högre nivå i Sverige ifrån den sandlådenivå den befinner sig på nu.

  Det sagt så har Klassiskt Liberala Partiet en bra hållning i frågan,
  dvs man kan inte ha bidragsinvandring utan riktig icke artificiell sådan om man ska ha invandring.
  Tror inte SD kommer lösa något reellt problem i invandringsfrågan med sitt vurmande för ddr Sverige.
  Förmodligen en minskning av antalet invandrade från 3e världen
  och kanske mindre tvångsintegration, och jag är för frivilliga associationer mellan människor.
  Men samtidigt bidrag, skatter och hårda regler för företagande eftersom dom oundvikligen måste hålla igång staten, som dom av någon anledning tror är samma sak som nationen Sverige.
  Status quo uppehålls och samma folk som nu sitter fast i bidrag.
  SD är mer ett livstilskoncept som den fria marknaden hade fixat bättre, att uppehålla en svensk identitet och välstånd är ju bättre
  om man har pengar och inte är tyngd under kohandlande partier
  och en repressiv stat.

  SvaraRadera
 15. SDs enda förtjänst är att de kan komma att fungera som den katalysator som tvingar de etablerade partierna att lyssna till folkviljan. Detta är tillräckligt för att jag ska välja SD.

  SvaraRadera
 16. Det är är uppenbarligen skenande inflation i folkviljan om den representeras av 5 procent fascister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SDs migrationspolitik är dock uppskattad av fler än de som röstade på partiet 2010, och den invandringspolitiska frågan seglade upp som 2:a viktigaste samhällsfrågan häromdagen. Endast arbetslösheten rankas av väljarna som en viktigare fråga än invandringen.

   http://www.expressen.se/nyheter/sa-manga-gillar-sds-invandringspolitik/

   http://research.yougov.se/wp-content/uploads/2014/08/YouGovOpinion_Augusti2014.pdf

   http://avpixlat.info/2014/08/13/sentio-sd-storsta-parti-i-sydsverige-med-226/

   Radera
 17. Jag får väl hålla med om att SD inte är ett tvättäkta liberalt parti. Men att de inte går tvärt emot övriga riksdagspartier är väl ändå att gå vilse?

  1. SD är emot feminism.
  2. SD är emot klimatbluffen.
  3. SD är emot massinvandring.
  4. SD är emot mångkultur.
  5. SD är en fräsch fläkt i svensk politik, oavsett dess historia.

  SD 2014, gubbar och tanter!

  / Magne

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD är ett pragmatiskt nazistiskt parti som internt inför valet uppmanar aktiva partimedlemmar att skriva pragmatisk nazipropaganda på bland annat liberala bloggar och där häva att man ÄR liberaler.

   Målet är att se till att parasiterna i ledningen får sina privatliv finansierade 4 år till med skattepengar.

   Nåt annat mål finns inte.

   SD luktar p.g.a sitt historiska ursprung bara lik.

   Radera
  2. Heja Mike friskt humör! Din retorik är lysande. Var har du lärt dig argumentera i sakfrågor?

   / Magne

   Radera
 18. Jag får väl hålla med om att SD inte är ett tvättäkta liberalt parti.
  --------------------------------
  SD är inte liberalt på någon punkt överhuvudtaget eftersom det inte går att kvitta genuint liberala frihetliga värden mot ett enda av dom i nazism grundade värden ni skiter ner politiken med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ptja, låt oss höra lite om Mickes tankar kring integration och invandring. Hur många människor är rimligt årligen? Hur många asylboenden bör öppnas? Ska det vara fri invandring? Är det rimligt att kostnaden årligen på c:a 200 miljarder SEK för integration och invandring? Ska alla syrier och irakier som vill ha skydd i Sverige få det? Bör kriminella som bl.a. utfört pedofili, mord, förskringrat pengar etc. få uppehållstillstånd i Sverige?

   Dyster prognos från Borg om svensk ekonomi (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5934772):

   "– Det mest troliga är att vi kommer att revidera ner tillväxten när vi kommer med nya siffror för 2015, sedan får vi lite se vad som händer med 2016 och 2017, säger Anders Borg.

   Några detaljer om hur stor sänkningen kan bli, ville Anders Borg idag inte ge. Den senaste prognosen ligger på en tillväxt på 2,5 procent för i år och 3,1 procent nästa år.

   Bakom de försämrade utsikterna ligger enligt finansministern en dämpad efterfrågan från omvärlden på svenska exportvaror. Men han lyfte också fram ökade kostnader till följd av att fler flyktingar kommer till Sverige.

   – Vi har sett att utvecklingen i Irak och Syrien gör att vi har en rätt påtaglig ökning av kostnaderna för asyl och integration och migration, den kommer att slå igenom på offentliga finanser, säger Anders Borg."

   Micke, vi får väl din analys hur integration och invandring bör utformas. Din experthjälp skulle göra mycket för Sverige...

   / Magne

   Radera
 19. Micketrollet är ändå underhållande som en pajas utan någon sammanhållning i sitt tänkande. Det måste man medge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men vi är väl inte på ett zoo för lägre stående primater?

   Jag tror Micketrollet faktiskt liknar (eller är) ett spökdjur: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d4/Angrytarsier.jpg. Vad säger ni? Har jag månne rätt?

   / Magne

   Radera
  2. Magne: Så ser Micke ut varje gång han ser ett inlägg från någon av oss SDare... En spottande och fräsande liten varelse ;)

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.