2015-01-15

Det är inte vem man är. Det är vad man gör.


Invandrare eller svensk. Muslim eller pingstvän. Svartmuskig eller lintott.

Det spelar ingen roll.

I Sverige gäller svenska lagar, lika för alla. I Sverige skall de mänskliga och medborgerliga fri- och rättigheterna respekteras. I Sverige skall människors liv, säkerhet och egendom respektras. Ordningen upprätthålls av våldsmonopolet i form av polis och rättsväsende. Alla myndiga svenskar skall ha rätt att fatta sina egna beslut om sina egna liv. Sverige är en sekulär, liberal demokrati.

Om detta kan till exempel MC-gäng, radikalt frireligiösa, islamister, politiska maktspelare, mobbare och skinnskallar tycka vad de vill. Men det är så det är.

För att så peka på elefanten i rummet: Många invandrare kommer från miljöer där klanstrukturer är grunden för ordning och säkerhet (enligt lokala normer). Många kommer från kulturer med starka hederstraditioner. Många kommer från länder med en annan syn på frihet och människovärde.

Så intressant. Men så fungerar det inte i Sverige. Det får man helt enkelt finna sig i om man kommer hit. Detta är inte förhandlingsbart.

Nu tror jag i och för sig inte att det pågår något speciellt omfattande arbete för att bryta ner det svenska liberala, demokratiska systemet och ersätta det med något annat. (Annat än från politiskt håll.)

Däremot tror jag att vi är dåliga på att tala om vad som gäller i Sverige. Om människor som kommer hit inte får veta hur det fungerar, då håller de naturligtvis fast vid invanda strukturer. Det är ju i så fall det enda de har. Och då kan till exempel klaner, religiösa regelverk och hederskulturer finna fäste.

I en demokratisk rättsstat måste man ha en uppsättning regler. Och de måste gälla lika för alla. Sedan får folk ha vilken religion, vilken kultur, vilken ideologi och vilka traditioner de vill – så länge de inte försöker tvinga sig på andra.

Detta sagt, så är det totalt oviktigt vem man är, var man kommer ifrån, hur man ser ut... Den enda måttstock som gäller är vad man gör.

13 kommentarer:

 1. ....och hur får du denna uppfattning att lira med den påbjudna mångkulturen?

  Mångkultur är ett paketköp - alltså inget smörgåsbord där vi väljer lämpliga och trevliga delar av främmande kulturer, tänk sushi, tänk kebab - vilket innebär att vi har att tugga i oss när flickor omskärs och flickor gifts bort, det är bara en viss sorts kultur helt enkelt och kulturer bör man inte kritisera, sådant faller under det vida spektrum som idag benämns rasism. De som förespråkar mångkultur bör dock nog ta sig en ordentlig titt på kulturkartan och tänka en sväng till. Observera särskilt Sveriges position på kulturkartan.

  http://www.iffs.se/world-values-survey/

  De praktiska förutsättningarna för ett någorlunda friktionsfritt förhållande mellan våra största invandrargrupper och svenskarna är mycket begränsade.

  SvaraRadera
 2. Hur lätt skulle du ha det att acceptera efter förhållanden i mellanösterN? Där du inte kan gå till polisen med orättvisor, utan måste skipa rättvisa själv? Där kvinnor är lite som bodskap, som man gifter bort mot pengar/inflytande? Hade du inte nånstans innerst inne hållt fast vid det västerländska, och försökt agera därefter?

  Lika svårt är det för nyinflyttade att anpassa sig till västerländska regler och seder. Innerst inne anser många att deras sätt är det rätta.

  De som verkligen flyr hit, VILL ofta inte anpassa sig, de bara vill slippa eländet hemma.

  SvaraRadera
 3. Det här behöver inte vara ett problem. Vi behöver bara enforcera reglerna som vi har. Ingen folkgrupp eller religion eller annat kan få en blank check utan att det blir problem.

  Det som behövs är en regim som vågar berätta vad det är som gäller för exempelvis invandrarkollektiven och bestraffa, om detta inte följs. Enligt en bekant som arbetat på domstol I en segregerad stadsdel I vackra huvudstad, är eskalerande bötesbelopp effektivast mot tjurskalliga klanöverhuvuden; har de inte råd att skicka stålar till släktingarna hemma så kan de inte heller bygga klan eller bekosta bröllop längre, och då pajar hela ekosystemet I förorten. Fakturera tills de lär sig. Detsamma gäller andra nötter som scientologer som vill ha Hubbard I religionsboken I gymnasiet, extremkristna som vill att evolutionen skall placeras på samma nivå som skapelseberättelsen och så vidare och så vidare och så vidare.

  Sign. Werner:
  "De som verkligen flyr hit, VILL ofta inte anpassa sig, de bara vill slippa eländet hemma."

  -Jag vet. Därför borde vi fakturera dem tills de anpassar sig. Money talks. Speciellt om det hotar din förmåga att hosta upp hemgift. Speciellt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Fakturera tills de lär sig"

   Mycket bra förslag! Nu måste svenska myndigheter sätta ner foten och visa att alla inom Sveriges gränser är lika inför vår sekulariserade lagstiftning.

   Radera
 4. VI behöver även en regim som håller reda på och lagför dom människor i den 13 procentiga nazistiska delen av väljarkåren som dagligen spontan och i organiserad former av våld hindrar andras yttrandefrihet samt uppmanar till våld mot invandrare och politiska motståndare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då håller du alltså med - Bra !
   Sen har vi ju faktiskt en demokrati oavsett vad man tycker om olika partier. Titta på vänstern - samma skrot

   Radera
  2. Nazister (SD)anser inte att det råder demokratri om den nazistiska minoriteten inte bestämmer majoriteten politik.Det är det dom säger till sina väljare. Inte ens kommunisterna hade en attityd som var lika debil.

   Radera
 5. Det finns en studie gjort om detta. Muslimer i flera Europeiska länder har intervjuats under flera års tid om just t.ex. vikten av sharia lagstiftning och muslimska traditioner.

  Ungefär 65% av de tillfrågade tyckte att sharia lagar var viktigare än landets egentliga lagstiftning. Även inställningen till t.ex. homosexuella var otroligt negativ jämfört med andra grupper i samhället.

  Läs hela sammanfattningen här, finns även länkar till orginalstudien:
  http://www.gatestoneinstitute.org/4092/europe-islamic-fundamentalism

  SvaraRadera
 6. Med detta inlägg har Henrik Alexandersson bevisat att han är nazist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu undrar jag verkligen.... Precis hur fick du ihop något av det där till att han skulle vara nazist?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Det signaturbytande Sverigedemokratiske riddaren är en idiot så det är inga problem för honom att göra Hax till en nazist.

   Radera
 7. We Should Not Be Reluctant to Assert the Superiority of Western Values | Debatt IQ Squared

  http://youtu.be/n3wcjwY4mz8

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.