2015-01-13

Terrorister, jihadister, rasister, populister, politiker och annat djävulskap


Som du säkert redan har noterat, så håller allt på att gå över styr.

Ändå är det inte raketforskning att se processen.

Islamistiska terrorister vill... något. Kanske hatar de vår frihet. Kanske vill de hämnas verkliga eller upplevda oförätter. Kanske är detta ett klassiskt religionskrig, med syfte att sprida Kalifatet ända upp till Nordkap. Kanske är de förbannade för att liberala, västerländska värderingar nu för tiden hotar deras traditionella maktstrukturer och samhällsmodeller. Jag vet faktiskt inte. Men det spelar inte någon större roll för själva processen.

Planen förefaller vara lika enkel som framgångsrik: Genom terror i islams namn skapas urskiljningslös misstro mot muslimer som bor i västvärlden. Vilket omedelbart underblåses av främlingsfientliga, nationalistiska och populistiska krafter i våra länder. Vilket i sin tur driver vissa av dessa muslimer (som annars skulle levt ett normalt liv) i händerna på radikala islamister.

Här skapas en symbios mellan två olika krafter – som driver en spiral av våld, hat och fruktan. al-Qaida behöver Sverigedemokraterna och vice versa. Front National behöver IS och vice versa. De är varandras livsluft.

In på scenen stiger då politikerna och deras funktionärer – och gör sitt bästa för att hälla bensin på brasan. Inget kan göra en dålig situation värre på samma sätt som handlingskraftig inkompetens.

I dagarna ser vi till exempel hur EU:s inrikesministrar försöker använda en spektakulär och dödlig attack mot det fria ordet som ursäkt för att inskränka yttrandefriheten på internet. The irony.

Ut med badvattnet åker medborgarnas rätt till privatliv, rättsstatens grundläggande principer, medborgerliga fri- och rättigheter och många andra av demokratins byggstenar.

I namn av att försvara vårt fria och öppna samhälle ödelägger man det. (Vilket de flesta politiker och byråkrater kan stå ut med, under förutsättning att det ger dem själva mer makt.)

Även om politikernas "hårda tag" kanske stöds av många människor, så skapar de också ett missnöje. Man kan bara förflytta sig så långt på vägen mot ett totalitärt samhälle innan man på riktigt blir ett totalitärt samhälle. Då kommer en konflikt att uppstå mellan den politiska statsapparaten och en grupp medborgare som tjurskalligt värnar sin frihet och sina rättigheter. Sådana konflikter löser den härskande klassen på det enda sätt den känner till. Med konfrontation. (Den har trots allt en allt mer militariserad polis till sitt förfogande. Och den riktiga militären, om det skulle knipa. Här kan även massövervakningen av medborgarna komma till praktiskt användning.)

Sedan går allt åt helvete.

Kanske hade det ändå varit bättre med eftertanke, ödmjukhet, respekt, tolerans, öppenhet, frihet och kärlek.

(Vilket skulle fungera rätt väl i kombination med med ett humanistiskt, rättighetsorienterat regelverk och lika rättigheter för alla. Få men tydliga regler – i ett fredligt samhälle som inte kör med vanligt, hederligt folk.)

40 kommentarer:

 1. Det finns några grupper som tävlar om att bli Jordens härskare.
  Vi andra betraktas som deras boskap...

  SvaraRadera
 2. Eli Göndör skriver intressant på samma tema i Aftonbladet: Muslimhat och islamskt våld behöver varandra

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article20147848.ab

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja naturligtvis är det så.Dom är varandras spegelbilder och normala människor får betala notan.

   Radera
  2. ...Micke gör det via sjukpensionen. Som han uppbär efter sitt betungande liv som dekadent vänsterhaverist.

   Radera
  3. ?

   Jag trodde jag delat din historia om hur då gått från att vara vänsterextremist till att vara nazist?

   Radera
  4. LOL, posta den igen då Micke! Får vi se vilka som övertygas om att jag nu är "nazist".

   Du kan ju lägga till den postningen till din signatursida på Blogger, dit man kommer då man klickar på ditt nick... kan alla som vill gå in o läsa den närhelst man vill.

   Här är länken om någon inte kan hålla sig:

   http://sjunne.com/2014/11/30/vit-svit-athena-f/#comment-2526

   Du är så jävla tappad Micketrollan, så det är helt otroligt att du klarar av att ta andetag ens...

   Radera
 3. Jag har allt mer blivit övertygad om att den symbios du nämnet drivs på av "vanliga" politiker och deras studtrupper. Av det enkla skälet att det ger dem mer makt, mer inflytande och de får vara med på den stora internationella arenan. Hur kan man annars förklara hur man gång på gång gör självmål och driver väljarna i händerna på radikala grupper samt gör allt man kan för att öka väljartalet åt xenofobiska sossar så som SD.

  Sedan finns det givetvis också ekonomiska intressen och vissa finansiella företag som driver på åt det ena eller andra hållet.

  Korporativismen möter det sociala väfärdsbygget och de köper kameror och inspelningsutrustning ihop. Typ.
  Och inget av detta är förvånande, jag är knappast den enda som varnat för detta i åratal, ingen lyssnade tidigare, ingen lyssnar idag och ingen kommer lyssna imorgon när vi har en världsomspännande depression, nya krig och 1984 är verklighet.

  Problemet är att det inte finns något motstånd. I praktiken är de enda som faktiskt gör motstånd kommunister och Nazister. Alla andra driver med strömmen eller sitter vid middagsbordet och svär lite försynt. Folk fortsätter och rösta precis som vanligt och ingen tror att det kommer bli så illa som det faktiskt kommer bli.

  Det kommer hända igen, och vi lät det ske.

  SvaraRadera
 4. Mikael Wiehe har fått Leninpriset av Jan Myrdal som numer är husgud hos nazisterna. Rörigare bland idioterna än så kan det inte bli.

  http://www.exponerat.net/jan-myrdal-vanstern-ar-dod-leve-marine-le-pen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog mest rörigt i Myrdals huvud, förutom den givna 1:a platsen som går till mickefjollet. Myrdal fattade ju inte förrns han var pensionär att vänsterns idéer är lika levande som kokt krabba.

   Radera
 5. Det börjar likna situationen i mellanöstern där extremister på bägge sidor i konflikten mellan judar och palestinier har lyckats skapa ett permanent krigstillstånd med kaos, terror och elände dör "vanliga" människor ständigt blir drabbade.

  SvaraRadera
 6. FUD är väl iofs inget nytt, bara nu mer effektiviserat via internet...

  SvaraRadera
 7. Henrik Andersson:
  "I namn av att försvara vårt fria och öppna samhälle ödelägger man det": om du inte gillar mer kartläggning av Internet, har du något annat förslag på hur man ska lösa situationen?

  "al-Qaida behöver Sverigedemokraterna och vice versa. Front National behöver IS och vice versa. De är varandras livsluft":
  bara en redovisning, har du några idéer om hur vi ska lösa situationen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gammalt hederlig riktad polisspaning, vi kan inte försvara det öppna samhället genom att montera ner det.

   Radera
 8. Man kommer inte ifrån att en grundorsak är islams fixering vid Mohammeds liv och hans gärningar. Ni vet Kabah-stenen, som muslimerna vallfärdar till, är ett mycket gammal tempel. Abraham beskrev det som kuben som föll från himlen. Det var innan islam kom till ett hinduiskt tempel från hinduiske kungen Vikrams tid.

  Templet var en mötesplats för en mängd olika religiösa förgreningar framförallt Qurayza-judar, men också pre-muslimska klaner samt hedningar. Men runt år 627 bestämde sig Mohammed att templet var islams, redan innan han erövrade det år 630, han drev bort de övriga religionerna och gjorde Kabah templet till en plats inga otrogna fick besöka. Det är dessa gärningar som IS/AQ-jihadisterna hämtar sitt teologiska stöd ur när de fördriver Yazidier, kurder, shia muslimer etc i Syrien/Irak. När kalif utropats kan stora jihad börja, alltså anfallsjihad kan proklameras (Charlie-attacken räknas som försvar av profeten enl salafisterna)


  Nu när detta ämne har allas uppmärksamhet kan vi börja nyansera lite; sunni är den problematiska tolkningen av islam som orsakar flest terrordåd. De anser shia vara apostater sedan urminnes tider. Dock är sunni-inriktningen (inkluderad salafismen/wahabbismen) den mest utbredda med ca 90% av världens muslimer.

  Här är Mona Walters berättelse om sunni-muslimer i Göteborg:

  https://m.facebook.com/mona.walter.182/posts/1549085562029696

  Självklart är inte alla sunniter terrorister el dåliga människor. Men det finns en orm bland dem som måste dräpas. Av dem själva. Vi andra kan bara pusha dem.

  Jag kan peka på suror/hadither och andra böcker kring detta, om det finns intresse.

  SvaraRadera
 9. Sverigedemokrater bränner böcker i Tyskland på 30 talet.Jag kan peka på andra videos och böcker kring detta, om det finns intresse.


  https://www.youtube.com/watch?v=yHzM1gXaiVo

  SvaraRadera
  Svar
  1. *Snark* Öööö Micke skrev något, eeh nä inget nytt bara samma gamla tråk... *Snark*

   Radera
  2. Sverigedemokrater på 30-talet? Verkligen snarrk... o länken, är väl uteslutna personer m järnrör igen, samma grej som micketrollet postar om o om o om igen. Inget annan har han.

   Ingen ser de uteslutna SDarna som oantastliga förebilder som inte får karikeras. Ingen ser SDs partiprogram som sänt från Gud, ofelbart och aldrig får ändras i.

   Radera
  3. No big deal.

   Alla som röstar på SD är nazister eftersom partiet är nazistiskt. Jag hjälper göra till att förklara för dom av er som tror att ni är folkpartister.....

   Radera
  4. LOL, du är en idiot av rang.

   Radera
 10. https://www.google.se/?gws_rd=ssl#q=expo+sd+breivik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Breivikiska Staten, finns den?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Fråga dom på fängelset som sorterar hans beundrarpost från dina likasinnade.

   Radera
  4. Den posten är väl mest från Bildts kompisar i Ukraina?

   Radera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Sverigedemokrater är idioter.


  Er rättspolitiske talman vill ha pengar för att vi får se på när han ljuger för polisen och planerar misshandel av en liggande berusad person.

  http://www.dn.se/nyheter/politik/ekeroth-vill-ha-mer-pengar-for-jarnrorsbilder-overklagar-dom/


  https://www.youtube.com/watch?v=mPycz-tsrDM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, det finns säkert massor av idioter bland sverigedemokraterna precis som det finns mängder av funktionella idioter i alla partier, särskilt V och MP förefaller attrahera de som är lite mjuka i kolan.

   Det Micke aldrig verkar förstå är att folk röstar på SD TROTS deras bruna förflutna, inte PÅ GRUND AV.

   Så är det sannolikt också med vänstermuppar, de röstar på V TROTS att Stalin och Mao tog livet av ett antal miljoner värdegrundsavvikare, inte PÅ GRUND AV. De tycker att vinster i välfärden trumfar folkmord och kan därför överse med lite folkspillan.

   Radera

 13. Nja nu är det så att det enda partiet i riksdagen som har en direkt koppling till folkmord förutom nazisterna är vänsterpartiet. Dom har aldrig haft lika många obildade idioter som väljare som nazisterna har inte då och inte nu och dom har inte revolution på programmet sedan länge.

  Det har däremot nazisterna. Det slutmål partiet må¨lar upp i sitt partiprogram är en tvingande monokultur. 13 procent röstar på ett parti som har ett program som är en invertering av islamisternas. För att göra det förutsätter det att man är idiot och partiledningens sätt att driva sin sak är en tydlig indikation om detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt försök till poäng är att när folk röstar så är det inte självklart för att de sympatiserar med en helhet eller en särskild historia utan för att de JUST NU vill styra politiken i en viss riktning, oaktat det innebär en röst på AFA eller nazisterna. De röstande siktar på målet och bryr sig kanske föga om medlet och dess eventuella historiska belastning.

   Exempelvis skulle en person som förespråkar mindre invandring kunna rösta på MP för den är övertygad om att det är enda sättet att få till en varaktig förändring, det måste bli väsentligt sämre innan det kan bli bättre.

   Radera
  2. Jag tror inte att man bygger någon varaktig positiv förändring genom att rösta taktiskt på det sätt du anger.

   Är man nazist så röstar man på nazism. Är man humanist och demokrat så röstar man på något annat.

   Radera
  3. Har någon här pratat om att de ska rösta på SVP?

   SD är inte nazister, det hade nog forskarna på Forskning och Framsteg nämnt något om i sin artikel om den icke-existerande fascismen inom SD..

   http://fof.se/artikel/forskarna-ar-eniga-sd-ar-inte-fascister#.VIdG8IUI9-l.twitter

   Radera
 14. Dom enda marxister som idag ägnar sig åt Stalin och Mao är Myrdalssekten (kommunistiska partiet) och Myrdal har genom sina mycket positiva uttalanden om le Pen och fransk fascism skapat sig nya vänner. Samma utveckling har skett i Tyskland ,Frankrike och andra länder. Gammelkommunister blir nazister i brist på publik.

  Dom kanske kan ägna sig åt att gemensamt skicka hyllningar till Nordkorea som håller ut mot deras gemensamma huvudfiende Usa till fromma för Putin som dom också beundrar?

  SvaraRadera
 15. För mig är det helt absurt att svenska politiker med sin ide om mångkultur,har dragit detta käbbel om sunni och shia hit till landet, tolkning av vad som är den rätta läran, kastar skattemedel efter en religion som ringaktar kvinnor homosexuella kristna, anser att hundar samt grisar som orena. Vad tänkte de på? Enligt BRÅ känner sig befolkningen trygg i ett samhälle där det varje dag skjuts rånas våldtas,fifflas med skattemedel och där polisen räknat till 55 zoner där kriminella härskar, tror någon på BRÅ?

  SvaraRadera
 16. Det blir tungt för dig som bög i den monokulturerella staten....
  ------------------------------------------------
  http://www.dn.se/kultur-noje/konstattentat-skrammer-till-sjalvcensur/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske Micke skulle kunna underrätta världens fåkunniga om hur man skall rösta om man INTE vill ha Miljöpartiets invandringspolitik?

   Radera
  2. Islamister diggar homoporr på galleri tror du Micketrollan?

   MP klär på statyer i islamiserade Ronneby:

   http://nyanser.se/2942/miljopartiet-klar-pa-nakna-statyer-i-ronneby/

   Radera
 17. Det står dig fritt att rösta på naziasen om du ser deras politiska historia med industriell utrotning som något som känns fint att släpa omkring på.
  Dessutom är inte invandringspolitiken i det här landet miljöpartiets utan formulerad och tagen i riksdagen gemensamt mellan blocken och det ändras inte av att ditt partis ledning ljuger och påstår att den har sina rötter i miljöpartiet som dom hatar.

  SvaraRadera
 18. Om du dessutom är homosexuell eller på annat sätt avviker från normen så kan du med alla säkerhet räkna med att bli förklaras som psykiskt sjuk som man blir i Putins Ryssland som är svenska nazisters föredöme bland stormakterna.

  Det är bara att välja hur man vill ha det. Invandringen är en politisk fråga och naziasen är inte vare sig formuleringen eller lösningen på frågan.
  Varför i skulle en bildad normal människa välja att lösa det man uppfattar som tvingande monokultur med tvingande monokultur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Douglas Murray, själv homosexuell och "nazist" (nazist enligt micketrollets definitioner) ger islamistvurmar-vänstern en redig bitchslap:

   http://youtu.be/FjelVwbu6vM

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.