2016-05-17

Fridolin menar att alla vinner på om svekdebatten lägger sig...

"Ett och ett halvt år och vi har låtit den debatten följa oss fråga efter fråga. Matat den med nytt innehåll. Orkar vi det här? Ska vi släppa nu? Det måste bli ett slut på den debatten."
Orden kommer från Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin, på partiets kongress i helgen som gick.

Han vill helt enkelt ha ett slut på diskussionen om att MP sviker sina principer i fråga efter fråga. Vilket man kan förstå, då den debatten ständigt får nytt bränsle.

Fridolin skiter i sakfrågorna. Han har blivit minister och det är viktigare än allt annat. Han får bestämma över andra och det är viktigare än partiets själ, program och heder.

Det handlar inte bara om miljö och migrationsfrågor. I så väl EU-valet som riksdagsvalet lovade MP att vara en garant mot massövervakning. Sedan dess har MP lagt sig platt för sossarna i fråga om datalagringen. De har sagt nej till att riva upp FRA-lagen. De har sagt nej till att utreda FRA:s samarbete med NSA. Och de har landat i att whistleblowern Edward Snowden inte är välkommen att få en fristad i Sverige. Vallöfte efter vallöfte har brutits. Svek har lagts till svek. Makten är viktigare.

En normal människa skulle fråga sig vad man skall med makt till – om man inte tänker använda den för att kämpa för sina principer. Men för Fridolin är makten ett självändamål.

Uppenbarligen fick han kongressen med sig. MP kommer att fortsätta på den inslagna vägen. Nyvalda språkröret Isabella Lövin håller med. Till SR Ekot säger hon att partiet "skall fortsätta jobba så som vi har gjort".

Låt oss hoppas att i vart fall MP-väljarna reagerar. Det är ju de som har blivit svikna. Det är dem språkrören pissar på. De senaste opinionssiffrorna tyder faktiskt på ett uppvaknande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.