2017-07-13

Den auktoritära statens flinande ansikte


Kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP)  säger sig vilja värna yttrandefriheten. [Länk»]

Hon pekar speciellt ut tre grupper som hon anser vara extra utsatta och därmed extra skyddsvärda: journalister, förtroendevalda och konstnärer.

Alice Bah Kuhnke har verkligen ingen skam i kroppen. Människan är ju själv statsråd i en regering som sätter konstnärer i fängelse på grund av deras konst!

Orwells nyspråk möter Kafkas kontextuella gungfly. Detta är maktens arrogans helt frikopplad från verkligheten och den egna maktutövningen. Skäms!

Till yttermera visso pekar kulturministern ut tre grupper som extra skyddsvärda – som bara råkar vara reservat för allehanda postmoderninster, vänsteraktivister, radikalfeminister, sociala rättighetskrigare och rödskägg. Gauche caviar.

Detta dessutom i en tid då EU och dess medlemsstater gör allt de kan för att begränsa vanligt folks yttrandefrihet på nätet och i sociala media. Detta i en tid då Big Government och Big Media försöker strypa internets fria flöde av information. Detta i en tid då överheten försöker ändra själva språket till att passa dess dunkla syften. Detta i en tid då vänstern försöker tysta dem som har andra åsikter.

Den härskande politiska klassen kan dra åt helvete.

10 kommentarer:

 1. Hon levererar till partiets islamister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle snarare säga att det är makten som konsoliderar sin ställning.

   Radera
  2. Yup , islamisterna är bara ett av maktens verktyg.

   Radera
 2. Som journalist uppskattar jag hennes försvar mot attackerande UD chefer
  https://sjunne.com/2017/07/12/replik-till-ud-chefen-som-attackerade-mig/

  SvaraRadera
 3. Vad syftar du på i den här meningen: en regering som sätter konstnärer i fängelse på grund av deras konst!

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Vad kan man rösta på för att bli av med dylikt?

  Utredningen och förslaget lades av Alliansregeringen, så de partierna kommer att rösta för, då sju av riksdagens partier är överens om att stoppa det åttonde från inflytande, samt omöjliggöra fri press och medborgares granskning av makten.

  Sju partier som vi vet kommer att genomföra detta, och ett åttonde som vi inte vet om det kommer att stötta förslaget eller ej.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 5. "Den härskande politiska klassen kan dra åt helvete."

  Väl rutet!


  underhunden

  SvaraRadera
 6. https://www.inc.com/sonya-mann/counterfund-far-right-crowdfunding.html

  Från Cody Wilson, radikal crypto anarkist som var del i Dark Wallet samt grundare av Defence Distrubuted och alltid med en intressant twitter feed.
  https://twitter.com/radomysisky

  SvaraRadera
 7. Amen. OCH halleluja.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.