2019-05-13

Skicka en bråkstake till Bryssel!


Jag är hjärtligt trött på EU:s överstatlighet, centralstyrning och klåfingriga byråkrati. Detta kan aldrig sluta väl. Därför bör Sverige lämna EU, medan tid är.

Men i vart fall just nu är Sverige med i EU. Och vi tvingas leva med de beslut som fattas i Bryssel och Strasbourg. Därför behövs det ledamöter i Europaparlamentet som ifrågasätter, käftar emot och kastar grus i maskineriet.

Så jag kandiderar för Klassiskt liberala partiet i EU-valet.

När jag ser de andra partiernas EU-kandidater är det mycket som bekymrar mig. De flesta tramsar med och stöder EU:s utveckling mot att bli en superstat. En del säger sig vara kritiska till EU, men ser ändå unionen som ett verktyg för att styra och ställa över folk på sina respektive politiska områden. Och alla nya kandidater uppvisar en problematisk aningslöshet och godtrogenhet gentemot den EU-apparat som är beredd att äta dem levande.

Jag har följt och skrivit om EU-frågorna i 15 års tid. Och under fem år arbetade jag i Europaparlamentet. Så jag vet hur systemet fungerar, jag känner till maktapparatens fula knep och jag är beredd att använda min kunskap för att bromsa EU:s maktambitioner.

Det handlar inte bara om vad som sker i EU:s tre stora institutioner. Bakom kulisserna finns hundratals kommittéer och tusentals expertgrupper där olika särintressen kan härja fritt. I de olika generaldirektoraten fattas beslut som kommer att påverka oss alla, men som vanligtvis aldrig kommer till varesig allmänhetens eller politikernas kännedom. Och EU lägger miljarder på astroturf genom bidrag till allehanda organisationer som går unionens ärenden. Detta för att nu bara ta några exempel.

Framförallt finns en osund maktkultur i EU - i vilken de flesta ledamöter sugs in lockade av makt, champagne, pengar, anseende och fringisar. Här gäller det att stå fast, för att aldrig lockas över till den mörka sidan.

Att göra motstånd är impopulärt och jobbigt. Men helt nödvändigt. För vad är alternativet? Mer av samma? Mer överstatlighet, centralstyrning och kommandoekonomi?

Jag är inte intresserad av makt. Tvärt om. Jag anser att makten bör decentraliseras. Jag vill minska EU:s makt. Och jag vill öka din frihet. Även om det innebär att jag kommer att få skit från maktapparaten. Jag har ingen position att försvara och inget anseende att förlora. Därför är jag beredd att gå all in om jag blir invald i Europaparlamentet.

Välj in en bråkstake i Europaparlamentet. Rösta på mig.

1 kommentar:

  1. Om du ska komma in i Eu så måste du göra något radikalt som att springa naken på stan och bli gripen av polisen och uppmärksammas i media och samtidigt kunna övertygs väljarna om att det är kopplat till en politisk handling som är legitim för folk och dig. Du måste alltså göra något extremt aktivistiskt som svennebanan hjärndöda bryr sig om

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.