2019-07-19

Tänk om det är fel på både dem och oss?


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


"Kan det vara så att utanförskapet i Sverige inte bara består av alla de redan sönderdebatterade förklaringsmodellerna – utan även på att det inte är tillräckligt tilltalande att vara på insidan? Att andra strukturer då får större spelrum?"

5 kommentarer:

 1. Det ju inte bara Sverige som drabbats av dessa problem.
  O det är inte ens nåt nytt. Från Spiegel 1964: https://www.friatider.se/spiegel-1964-brun-flod-av-algerier-ofredar-flickor-p-badhus-55-r-sedan-araben-kom-till-europa

  Det är inte vår uppgift att få dessa folk att passa in här.. lika lite som det är Somalias ansvar att få mig o passa in i deras samhälle om jag flyttar dit.
  Vi har och hade olika länder av en orsak. Var det nåt problem med det? Nej. Det är så naturen anordnat det. Ett land är skapat av dess folk för det folket i första hand. Och ska så vara. Annars kommer ingen trivas eller fungera som de ska nånstans tillslut.

  SvaraRadera
 2. Menar du, att dödligt våld med skjutvapen bland män i åldern 15 till 29 år är mer frekvent i Sverige pga att landet inte är tillräckligt tilltalande för invandrade män i åldern 15 till 29 år samt inte tillräckligt tilltalande för söner (i åldern 15 till 29 år) i invandrarfamiljer?

  Din och likasinnades beslutsamma ansträngningar att lägga ansvaret (för bl.a. dödligt våld med skjutvapen) på någon annan än gärningsmannen.. har tydligen ingen hejd.

  Instämmer med föreg. (HMG) som kommenterat. Ett land är skapat av dess folk för det folket i första hand. Existerande lagstiftning och regelverk räcker inte till, om man pytsar in stora mängder av andra folk med andra seder, vanor, traditioner m.m. Om man gör det, så kommer ingen trivas eftersom det inte längre fungerar tillfredsställande.

  SvaraRadera
 3. Min poäng är att Sverige kanske inte är så människovänligt, in the first place...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kändes ganska människovänligt när jag växte upp på 80-talet i en mindre stad. Däremot har det blivit allt mer icke människovänligt. Och det folk man släppt in har starkt bidragit till en försämring. Det är inte svenskar som springer runt o gruppvåldtar invandrare...
   O svenskar sprang inte runt o tände på bilar eller kastade handgranater på varann när det var sämre tider. Om de som invandrare inte anser att ett land är människovänligt, vad gör de då ens här? Fungerar man normalt så börjar man inte gruppvåldta unga tjejer o bränna bilar pga det oavsett människovänlig miljö eller inte.. Inga svenskar beter sig på det viset. Annat än nåt enstaka psykfall isåfall som vi alltid haft resurser att ta hand om eller låsa in. Inga flyktingar under WW2, som var riktiga flyktingar, betedde sig på det viset.
   Klart det finns andra fundamentala saker som gjort att västs samhällen har gått i fel riktning i olika grad under senare decennier. Vänsterns övertagande av diverse institutioner tex sen långt tillbaka. Men man springer inte runt o beter sig som svin i våra länder pga det.. Svenskar skulle aldrig åka till deras länder o skära halsen av folk bara för att vi flyttat dit o inte trivdes.

   Radera
  2. Och vad jag säger är att här i Berlin (frihet & ordning) fungerar det rimligt bättre än i Sverige (ofrihet & oordning).

   Saker är som de är. Hur gör vi det bästa av situationen? Skall vi låta ungdomen dansa av sig sin energi eller skall den få utlopp genom att spränga handgranater?

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.