2008-04-09

Även (m) kan tänka sig strängare straff för sexköp

Det är inte bara socialdemokraternas jämstäldhetspolitiske talesman Claes Borgström som vill öka straffen för sexköp. Länk»

Även justitieminister Beatrice Ask (m) öppnar nu för en skärpning av straffen. Hon anser också att sexköpslagen har haft avsedd effekt. Länk»

Skall det vara så omöjligt att hitta en politiker som är beredd att behandla svenska folket som vuxna människor nu för tiden? Och är det verkligen inte något parti som ser problemet med moral- och smaklagar som skapar brott utan offer? Har alla drabbats av sexualskräck och moralpanik?

5 kommentarer:

  1. Många i Sverige gnäller på George Bush och amerikanernas moralkonservativa syn, men här verkar man inte ha ha något problem med att ge sexköp samma minimistraff som grov misshandel. Absurt!

    I många andra västländer är sexköp och sexförsäljning hur lagligt som helst.

    Jaja, snart får vi väl iaf. köpa huvudvärkstabletter på ICA... Alltid något i det mörker där staten snart ska få sprätta upp och läsa varenda elektroniskt brev som vi skickar.

    SvaraRadera
  2. Problemet med våra reaktioner mot straffen är att de grundar sig i VÅR syn på prostitution. Att sexköp ska ha ett minimistraff som motsvarar grov misshandel är inte så konstigt när man ser det från "deras" synvinkel; att sexköp är detsamma som systematisk våldtäkt. Och vi kan nog alla vara överens om att våldtäkt ska straffas hårt.

    Jag tror vi ska sluta ropa om straffsatserna och fokusera oss på att ifrågasätta likhetstecknet mellan sexköp och våldtäkt.

    SvaraRadera
  3. Där här är ju inte nyheter. Hur kan någon idag bli förvånad av att Moderaterna har idiotiska politiskt korrekta/socialistiska idéer? Precis som om moderaterna tills igår hade varit ett nyliberalt parti. Det har ju ingenting med verkligheten att göra. Bisarrt.

    SvaraRadera
  4. Vad som händer mellan två vuxna individer i en sängkammare har staten överhuvudtaget inget med att göra.

    Staten ut ur våra liv!

    SvaraRadera
  5. "Hur kan någon idag bli förvånad av att Moderaterna har idiotiska politiskt korrekta/socialistiska idéer? "

    Är detta verkligen socialistiska ideer? Konservatismen har haft en del knäppa sexualmoralistiska ideer också. Det känns som om liberalismen bara var ett kort mellanspel i M's historia.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.