2014-07-15

En federalist tar över EU-kommissionen

Jean-Claude Juncker i Europaparlamentet. [Foto: EU-kommissionen]

Nu har Europaparlamentet givit klartecken till Jean-Claude Juncker som ny ordförande för EU-kommissionen.

Juncker är en federalist som vill se ett EU:s förenta stater. Han kommer att ge EU mer makt, på medlemsstaternas bekostnad.

Efter ett EU-val där rekordmånga medborgare proteströstade mot ett allt för klåfingrigt, centralstyrt och överstatligt EU – då väljer man en ny kommissionsordförande som vill ha mer av samma vara.

Prosit!

21 kommentarer:

 1. I en sluten omröstning dessutom. Det är skitdåligt. Hur ska väljarna utkräva ansvar? Jag vet ju inte vem jag ska rösta bort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vet vi ju hur alla svenska ledamöter utom fru Bildt röstade. Soraya Post (FI), Lars Adaktusson (KD), Christofer Fjellner (M), Gunnar Hökmark (M), Marit Paulsen (FP), Cecilia Wikström (FP) och Fredrik Federley (C) röstade för. Max Andersson(MP), Kristina Winberg (SD), Peter Lundgren (SD) och Malin Björk (V) röstade mot. Resten avstod.

   Radera
 2. Skall Junker stämma upp till svansång för EU? Det ser inte bra ut inför folkomröstningen i England...för EU då alltså.

  SvaraRadera
 3. Det är på dagen ett år sedan detta förflöt:
  http://www.spiegel.de/international/europe/how-luxembourg-s-juncker-was-felled-by-a-spy-scandal-a-911132.html

  SvaraRadera
 4. Junker innebär ytterligare i grävandet av EU:s grav, likaså var det en fullträff att hålla borta "fascisterna" från uppdrag.

  Allt blir bara bättre för oss EU-skeptiker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. EU skeptiker? Nyspråk för att få det att framstå som att fascism och nazism är större än konservativ traditionell höger?

   Radera
  3. @Micke

   Man behöver inte vara nazist eller fascist för att vara mot EU.

   Nassarna är mot EU av den enkla anledningen att EU lägger sig i det egna landets lagstiftande. Det faller så att säga in i deras nationalistiska princip från början.

   De av oss EU-skeptiker som kan räknas som konservativ liberalhöger - och därmed rätt klart mot både nazister och fascister - unviker helst att räknas till det packet.

   Det ironiska är kanske att EU i sig självt innebär mer av både "Ein volk, ein reich" och definitionsmässig fascism än vad varje enskild nation kan prestera.

   Vi skall bara vara mycket glada att de olika ländernas nassepartier är oförmögna att enas i annat än ett par kärnfrågor i bryssel.

   Radera
 5. EU-etablissemanget agerar på exakt samma sätt som Reinfeldt agerade visavi att Sverigedemokraterna kom in i Riksdagen 2010. Istället för att ta hänsyn och respektera denna opinionsyttring valde Reinfeldt att som en tondöv maktmarkering ändra invandringspolitiken i ännu mer generös riktning genom att formellt alliera sig med MP i invandringsfrågan.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Lektion i grundläggande matematik.

  Parlamentarisk demokrati är inte när 4 procent definierar vad alla andra ska göra och tänka.

  Det var inte det på den tid kommunisterna helst hade sett att vi inrättade proletariatets diktatur och det är inte det idag när fascister och nazister spelar samma minoritetsroll.

  Ni måste FÖRST få stöd för raspolitiken hos fler partier så att den kan passera i riksdagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Ni måste FÖRST få stöd för raspolitiken hos fler partier så att den kan passera i riksdagen."

   Vilken raspolitik? Ser någon några armbindlar eller hör ivrigt hetsande mot folkgrupper? Nej visst nej, nassar finns inte längre efter att de tvingades ta av sig hakkorsen.

   Och eftersom Svensson enbart hör litet unken isolationism till orden "mångkultur" så röstar han gladeligen på det enda partiet som hittills har "Ut ur EU" på agendan.

   Invandringsfrågan kan alla enas om har skötts erbarmligt uselt av samtliga etablerade riksdagspartier i årtionden (på det ena valhänta sättet efter det andra) utan att för den skull Svensson valde rösta in SD (eller BSS). Det skulle EU till för att motivera folk på det viset.

   Men oroa dig inte. Så snart tillräckligt många av SD rider in i riksdagen på allmänna missnöjesfrågor så kommer vi tids nog få höra horst wessel vid karl den 12:es staty igen.

   Fram tills dess kan man skrika sig hes för gemene man har vuxit upp i en generation där de som haft vedervärdiga åsikter tvingats till sådan tysthet så hen bekvämt förmodat att en nazist är något man läser om i historieböcker.

   Radera
  2. Ja, "hen".

   Jag har hört alldeles för många personer, både män och kvinnor, uttrycka sympatier med SD för att de "står för något" - oklart vad - och som vid det här laget accepterar att politiken kanske är "litet unken" men bättre än annat som erbjuds.

   Men ok. "folk", inte "gemene man" då.

   Radera
 8. Jag förstår inte ditt inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henriks?

   Det är tämligen uppenbart. Motståndet i medlemsstarena mot EU's allt tilltagande överstatlighet har inneburit att länderna röstat fram garderobsrasister i en skala man inte sett sedan 1936 - och då som lokalt fenomen.

   Svaret som EU kommit fram till är att man skyndar på processen och ger ännu fler medborgare skäl att rösta på vilket parti som helst vars primära paroll är "ut ur EU".

   UKIP, Front Nationále och SD går tydligen ljusa tider till mötes, behjälpta av Bryssels oligarki...

   Radera
 9. Ja jag är förvånad eftersom det brukar gå att förstå vad han vill ha sagt men den här gången är det omöjligt.

  Jag ska dock inte be dig om hjälp med tolkning eftersom ditt svar kommer att bli att han delar din uppfattning om "negrerna" osv. osv....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder inte sådana ord. Det brukar du göra dock...

   Radera
  2. Vad han vill ha sagt är tämligen simpelt - i en tid när EU's agerande blivit så pass outhärdligt för medlemsstaternas medborgare att de röstar på Front Nationále, Jobik och SD så ser man till att i Bryssel fortsätta med mer av samma vara så att i nästa val fler staketsittare kommer att kasta sin röst på de partier som ropar "ut ur EU".

   Hade eurokratin haft goda intentioner hade man efter valet konstaterat att motståndet mot federalisering hotar slita EU i bitar när en fjärdedel av medborgarna i de mer inflytelserika länderna väljer ge sin röst åt nassarna hellre än åt ett parti som är EU-positivt.

   Jag misstänker det är det som får Henrik att ta sig för pannan.

   Radera
 10. Nej du tillhör dom nazister som lärt dig vart gränserna går och applåderar asndra (Dan Park m.fl) när dom använder orden åt dig.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.