2015-02-07

Medelklassen känner sig blåst. Oppositionen har avgått. Världen är i gungning.


Jag tror att en del annars borgerliga väljare nu röstar på SD bara för att straffa Alliansen. Det är rätt uppenbart, faktiskt. Folk har insett att även borgarna har givit upp – och att de sviker medelklassen.

Den än så länge välmående medelklassen. Som har sett molnen vid horisonten.

För många är det högst oklart om de kan fortsätta att leva behagligt efter pensioneringen. Människor är så högt belånade att Sverige sticker ut i tabellerna (trots en mycket låg statsskuld). De är livegna. Deras hem ägs av banken. Liksom bilen. Deras pengar är inlåsta i system som gör det nästan omöjligt att lägga undan en slant vid sidan av. Så gott som alla svenskars eventuella tillgångar är utelämnade till politikens nycker.

För övrigt räcker det med en dålig dag på Riksbanken, i riksdagen, på marknaden eller i Frankfurt för att hela bostadsbubblan skall spricka. Då kommer människor att få se värdet på sina bostäder rasa. Men deras lån kommer att vara lika stora och dyra som tidigare. Skulle detta ske, då kommer nog även svenska folket att bli väldigt kinkigt.

Den som har ett riktigt jobb håller fast vid det. När som helst kan vem som helst bli ersatt av en dator, av ett Call Center i Slovenien eller av någon ny algoritm. Utveckling och globalisering är inte fel i sig, tvärt om. Problemet är att folk känner sig osäkra på vad de skall göra istället. Med stora lån, så måste de ha rätt välbetalda jobb. Det blir lätt nervöst.

Och har man jobb sitter man fast i ekorrhjulet. Jobba på, betala skatt. Mata byråkratins gökungar. Se hur upphandlingar missköts, gigantprojekt havererar och skattepengar läggs på rent trams. (Samtidigt börjar folk få upp ögonen för att länder med lägre skatter och avgifter till exempel tycks ha mycket bättre tillgång till primärvård. Och råd med saker som ett försvar.)

Medelklassens skattepengar sugs in i ett svart hål. Den offentliga sektorns kostnader ökar, samtidigt som verksamheten blir sämre eller minskar i omfattning. Politisk och byråkratisk inkompetens breder ut sig – samtidigt som den härskande politiska klassen förmanar oss medborgare när det gäller vad vi skall tycka, känna och säga.

I bakgrunden finns molande frågor. Är det verkligen bra att staten skall kunna ta reda på allt om våra kommunikationer? Vad är det egentligen som händer med demokratin? Hur blev särintressenas röst viktigare i politiken än folkets röst? När flyttade svågerkapitalismen ihop med politiken? Folket är nog medvetet om problemen – men saker är inte tillräckligt akuta (ännu) för att någon skall orka reagera.

Det är mycket att oroa sig för. Då avgår plötsligt oppositionen. Regeringen gör upp med Allianspartierna om allt som är riktigt viktigt. (Utom kärnkraften, där de rödgröna tycks vara på väg att lura brallorna av borgarna.)

Så nu är det skit samma om man är sosse eller moderat. Alla säger att nu skall vi göra som sossarna vill, i fyra år. Och sedan, om sossarna även vinner nästa val, i fyra år till. (Ingen tror dock på allvar att DÖ kommer att fortsätta gälla vid en borgerlig valseger.)

Om tanken var att isolera SD, då lyckades man göra det på ett spektakulärt sätt. Men med ett annat resultat än det man tänkt sig. I dag är SD plötsligt det enda oppositionspartiet.

Alla andra har "gjort upp". Det finns således bara ett parti att rösta på om man inte håller med. (Själv skulle jag aldrig kunna rösta på SD, men jag förstår ändå mycket väl varför folk gör det.)

Den infekterade flyktingfrågan är bara en liten del av en mycket större bild. (Invandringsfrågorna är för övrigt totalt kortslutna av en skadlig arbetsmarknadspolitik och en förstelnad, vittrande bostadspolitik. Vilket är frågor som är så kontroversiella och komplicerade att de flesta politiker helt enkelt väljer att ignorera dem.)

Till detta skall läggas att Europa är på väg att kastas in i en ny valutakris, att Ryssen är på väg åt det här hållet och att USA (som vi trodde var våra kompisar) håller på att tappa koncepten. För att inte nämna vad som är på gång i arabvärlden... Detta är stora frågor som ingen riktigt vet hur man skall hantera. I vilka vi bara kan hoppas att det nog ändå går bra till slut. Där Sverige passivt driver med strömmen och EU mot okända mål.

Sverige skulle behöva en anständig opposition.

En rationell och intellektuell opposition som stiger fram och säger som det är. Som är redo att tag i saker som håller på att gå åt helvete. Som vill ge folk valuta för skattepengarna, som vill hålla kostnaderna nere och som är stridslysten och kompetent nog för att hålla byråkratin stången. Som är beredd att decentralisera och ge utrymme för spontan ordning.

Men utan att vara spooky. Vi behöver en opposition som kan tänka sig att lämna vanligt folk ifred med sitt. Och som är beredd att försvara vårt öppna, demokratiska samhälles grundprinciper.

Lottie Knutson for president, typ.

För det börjar bli knöligt nu. Medelklassen känner sig klämd och vet inte vart den skall ta vägen. Vilket inte är det minsta märkligt eller oväntat. Decemberkartellen har ingen egentlig plan. Och SD (som inte heller har någon plan) går inte rösta på. Inte bara på grund av deras skitiga historia, nationalism och främlingsfientlighet – utan för att deras politiska program är kass även i övriga delar.

Här krävs något nytt, bättre och roligare!

86 kommentarer:

 1. "Här krävs något nytt, bättre och roligare!"

  - Lite väl sent påtänkt. Det tog SD 20 år att komma dit där de är nu.. Men, visst, om tunga företrädare (med trovärdigheten i behåll) från "borgerligheten" drar igång något kanske det kan lyfta snabbare. Men, jag är tveksam om det blir tillräckligt, tillräckligt snabbt. Backen Sverige rullar utför blir allt brantare.

  SD är inte perfekta, långt ifrån, men som du själv förstår är de det enda alternativet just nu. Efter detta politiska debacle med jobb, terapi och bostad för jihadister och kulturministerns möte med människor som hyllar bin Laden, har folk i min omgivning som tidigare hyllat mångkulturen (äntligen) börjat skruva på sig.

  Jag har sagt det förut, och säger det igen;

  Övriga partier i riksdagen är skyldiga till SDs existens. Ingen annan. Sen gråter de och försöker uppfostra medborgarna, när det i realiteten är 7klöver-politikerna själva som skulle behöva utveckla karaktär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ironiska är att under ytan av att vara "det enda oppositionspartiet" - så är SD:s politik sämre och värre på i princip alla områden som beskrivs i bloggposten.

   Radera
  2. Gösta Bohman moderat07 februari, 2015 16:15

   Stämmer. I alla andra frågor än mångkulturen är SD ett parti som vänder sig dubbelvikt för att få bli en del av det systemförsvarande etablissemanget. SD kommer aldrig att bli ett protestparti som lyfter fram nedtystade surdegar (med undantag av invandringspolitiken) och ställer sig på den vanliga människans sida mot etablissemanget. SD är inget Syrizia, EUKIP, Fem stjärnor eller Podemo. Det är bristen på alternativ som gör att proteströstande borgerliga väljare inte har något annat att välja på än SD, vilket är beklämmnade.

   Under ytan kokar det i folkdjupet, och jag tror att det kommer att bli en explosion av missnöje när bo-bubblan kollapsar. Sen är frågan hur det kanaliseras. Tea Party eller Occupy Kanslihuset.

   Radera
  3. Tror inte heller att t.ex narkotikapolitiken skulle förändras till det bättre under SD-styre, men däremot luftas mycket missnöje mot sexköpslagstiftningen bland SD-väljare... Inget är svart eller vitt.

   Men mycket annat är rena spekulationer, ofta från vänsteranstrukna debattörer. Ser inte att SD skulle vara värre än det vi har nu. Särskilt inte om migrationspolitiken styrs upp.

   Under tiden kan "Borgerligheten" fundera över vad det innebär att vara just borgerlig. Sveriges "liberaler" lär fortsätta träta om den sanna läran samtidigt som de kryper i säng med vänstern på flertalet områden, jag menar kolla in MUF och LUF - vad händer där egentligen? De låter som FI ju...

   Radera
 2. Rösta Sverigedemokraterna, för att du tror att om man kör de sju andra partierna politik hårdare in i kaklet som kommer saker bli bättre.

  Om vi talade om något annat än invandring, skulle vi behöva diskutera jobbiga ämnen som ekonomi, arbetsmarknad, sjukvård, skolan, automatisering och digitalisering där ingen har en lösning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lösningen på dina jobbiga ämnen heter mer resurser. Just nu slukas alla resurser för reformer av den oansvariga invandringspolitiken. Migrationsverket går på löpande räkning, migrationsområdet har större budget än försvaret etc...

   Har du besökt ett sjukhus i Malmö? Har du besökt en skola i en Stockholms-förort? Efter två år får kommunerna överta kostnaderna för invandrare, efter sju år kommer de genomsnittligt i arbete, invandringspolitiken påverkar hela samhället, inte bara statens utgifter...

   Radera
  2. Och nu har vi inte ens berört problemen med importerade religionskonflikter...

   Radera
 3. Ja, för det är ju för att medelklassen är så upprörda över integritetsfrågor som de röstar på SD? Haha! Du är rolig du.
  Varför blåser du inte liv i liberaldemokraterna, det är där låtsasliberaler som du hör hemma.
  /martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medelklassen kan inte krympas efter retoriskt behov.

   Radera
 4. Bra inlägg i debatten, men det behövs mycket mer än detta och problemen är också mycket större.

  Även om SD är det enda "oppositionspartiet", eftersom 7-klövern så anser och vill, så är de ju inte alls i opposition egentligen. SD är riksdagens mesta sossar och vill satsa mer pengar på den s.k. välfärden än t.o.m. VpK vill göra. Vill man ha borgerlig politik är således SD det sista eller näst sista partiet att rösta på och likheterna mellan SAP/LO å ena sida och SD på den andra är så stora att de är i praktiken samma parti.

  Problemen i omvärlden såväl i den Svenska ekonomin är också mycket större än vad som här anges, men tar man på sig undergångskepsen är den svår att få av sig senare.

  Själv undrar jag vart detta kommer hamna och hur det kommer kulminera när väl vi mixar ihop en farlig omvärld med en kraschande ekonomi, inga jobb, en havererad invandringspolitik, höga snuspriser och så vidare i en snar framtid. Vi har ju t.ex. redan det totala övervakningssamhället på plats så man behöver inte ens fundera på foliehatten innan man hamnar i smått apokalyptiska scenarion...  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågar man en vänsterpartist låter det tvärtom. SD är ett mittenparti.

   Radera
  2. SD är ett nazistparti.

   Radera
  3. Micke är antisemit. SD är ett mittenparti.

   Radera
  4. Amenix, fd vänsterextremist, numer nazist som hävdar att Judiska rådet och Bonniersfären är vänsterextremister.

   Fundera vidare. Helst på valfri naziblogg.

   Radera
  5. Den dagen du packar dig iväg till en kommunistblogg micketrollet...

   Radera
 5. Köp inte propagandahetsen mot Ryssland, snälla.. fattar ni fortfarande inte att allt hänger ihop? Inte för att Putin är nån ängel men det är inte Ryssland som startat detta. Det är petrodollarimperiet som börjar rämna och Putin gör allt ihop med Kina för att göra sig fria. Brukar tyvärr sluta med krig vilket flera länder hittills bittert fått erfara..
  Hela bostadsbubblan i Sverige är dessutom uppbyggd mha dessa $ och FED skulle kunna krascha hela Sveriges bostadsmarknad (och ekonomi) med en knapptryckning i princip och kräva tillbaka alltihop. Börjar undra om det är därför Sverige kanske är en av de absolut värsta knähundarna till USA och deras intressen..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste du skylta med dina ytterst begränsade förståndsgåvor och obefintliga vokabulär gång på gång?
   Ring mamma istället och fråga om ni inte bara kan kramas en stund?!

   Radera
  2. Han säger ungefär samma saker som jag gör.
   -------------------------------------------
   Bra för honom. Delar han Almkvist och Söders samt dina övriga vänner syn på din homosexualitet? Eller är han lika förvirrad som dig i frågan?


   https://www.google.se/?gws_rd=ssl#q=sd+om+homosexualitet

   Radera
  3. Betyder det att inte ens mamma ställer upp längre?

   Radera
 6. Din polare Rick Falkvinge skrev en gång under sin partiledartid en post om hur regering/opposition växer ihop ungefär två gånger per sekel i genomsnitt och hur den senare ersätts av ny opposition. Tanken var väl att piratrörelsen skulle bli den nya oppositionen när det hände. Nu är vi där, men det blev SD istället.

  PS. Hittar inte bloggposten, han skriver ju bara på engelska numera, men du kanske kan fråga honom om den finns kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD är inte en opposition.SAD är ett naziparti som ignoreras av 87 procent av väljarna i dom två huvudblocket höger och vänster.

   Radera
 7. SD må vara ärkesossar men det hindrar inte att de just nu är det enda oppositionspartiet. Man kan rösta på dem tills antingen de andra återvänder till demokratiskt anständiga parlamentariska principer eller tills det finns risk för att de får majoritet, vilket knappast kommer att hända utan ett helt nytt mediaklimat. Vi har mestadels hunsats av sossar sedan andra världskriget. Det kan knappast bli speciellt mycket värre.

  Deras skitiga historia är faktiskt inte skitigare än centerns och vi skall komma ihåg att vänsterpartiet är det enda som inte bara hyllat Stalin utan också under Molotov-Ribbentrop-paktens tid, Hitler. De är med i stugvärmen och regeringsunderlaget. Det finns inget underlag för att se SD som värre. Det är bara småsint mobbning.  SvaraRadera
  Svar
  1. SD är inte sossar.SD är nazister och hatar sossar som dom alltid gjort. Mest hatar dom fruntimmer som är sossar.

   Deras historia ÄR skitigare än centerns OCH vänsterpartiets.

   Radera
  2. Bra skrivet Ursus. Just nu är det bara SD som är värt att rösta på, även för oss invandrare. Jag har testat med Junilistan och Piratpartiet också men de har ingen chans, och vi kan inte vänta 20-30 år tills något bättre kommer. Jag har förlorat 24 år under kommunisterna, mina släkt har upplevt nazisterna också och jag kan säga att just nu bredvid islamister så är kommunisterna det värsta plåga som drabbar världen (trots allt det som PK-pressen och vissa fjanter här skriver). Om dessa ryggradslösa PK-vänster varelser skulle vara konsekventa och behandla Vänsterpartiet på samma sätt som SD, nazistena i Ukraina som nazisterna i EU, så skulle jag ha lite förståelse för de. Fram till dess är de inte värda mer än flugskit.
   Ha det bra
   Ferenc

   Radera
  3. SD är nazister och dom behandlas som nazister av 87 procent av väljarna i Sverige. Bl.a för att dom stöder den tidigare kommunistiska nomenklaturans invasion av Ukraina och den ungerska nazismens uttalade antisemitism . Framför allt tror jag dock denna video en gång för alla visat vilka ni är. Alla deltagande i filmen är idag ytterst aktiva i ditt skitparti.

   https://www.youtube.com/watch?v=mPycz-tsrDM

   Radera
  4. Beskåda mickevänsterns oordnade reträtt. Osedvanligt patetiska kommentarer av micketrollet idag...

   Radera
  5. Micke du har tydligen inte mycket för livserfarenhet och inte heller kunskaper inom historia (så som svenska skolan och pressen ser ut, jag kan förstå det, men det finns böcker att läsa). Ukrainas förra president var demokratiskt valt (även om han var en korrupt skit). Att ryssarna som bor (och bodde under lång tid) i Ukraina är inte förtjusta att leva under nazistiska kuppmakare är normalt. Krim var en gåva till Ukraina från en kommunistdiktator, inget som majoriteten har bestämt. De här gränserna i Europa (och övriga världen också) är inte några gudagivna linjer utan skapades efter krig (det är därför jag lever här och inte i en Transsylvanien som tillhör Ungern). Så länge är det inte folket, majoriteten som bestämmer hur och var de ska leva, sådana inbördeskrig är oundvikliga. Sedan, jag vet inte vad menar du med "kommunistiska nomenklaturens invasion av Ukraina"? Har du legat i koma? Isåfall har jag goda nyheter: Ryssland är inte styrt av kommunister sedan mer än 20 år. Man kan kalla Putin vad som hels, nationalist, diktator etc.. men inte kommunist. Jag vet inte vad ungerska nazister har med detta att göra, men om du menar Jobbik, så gillar jag inte de (precis därför att de är antisemiter), jag stödjer alla som strider mot islamister.
   Hälsningar
   Ferenc

   Radera
  6. Ryssland är inte styrt av kommunister sedan mer än 20 år
   -----------------
   Vilka tror du att det var som tog över landets tillgångar och statsapparaten när landet blev kapitalistiskt?
   Dom som styrde innan och hade makten och möjligheten att göra det eller som som inte gjorde det?

   Radera
 8. Före detta SD-ordförande tog livet av sig efter hetsjakt!
  Fan ta alla så kallade allas lika värde hycklande nötter som driver sina medmänniskor till självmord!.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle visst öppnas ett gigantiskt asylboende gränsande hans tomt. Hade han lån på huset så skulle det innebära personlig konkurs för honom. Det vore då förståeligt om han inte såg någon utväg. En sorg är det att hans liv och hans död på detta sätt förspilldes. Blodet fläckar inte hans utan hans omänskliga fienders händer.

   Radera
  2. Som man sår skördar man. NI har via t.ex Avpixlat hetsat och uppmanat till våld mot enskilda individer och grupper under åratal.

   Radera
  3. Ni?

   Vilka blir utsatta för mest ho och våld enligt SÄPO Micke?

   - Jo SDare, tack vare gammelmedias hatsajter och propagandaministerium såsom SVT/SR, Aftonbladet, Expressen etc. Där hetsas vänsterns fotsoldater till att hota och utöva vålds mot de som inte har den av etablissemanget godkända åsikt om svensk migrationspolitik. Invandrare hetsas tro att SD kommer jaga dem, vilket inte heller är sant. Ljug o propaganda-media är de som står svaret skyldiga angående polariseringen i svenskt debattklimat och eventuella "rasifierade" som hetsats till dumheter.

   Radera
  4. En SDare sköt sig själv efter hatsajten Expressen uthängningar av folk med vissa åsikter samt att hans affärsidé om stuguthyrning grusades av Mig.verkets planer på att öppna flyktingboende gränsande till hans tomt, med värdefall som följd, då ingen vill semestra i stugby granne med flyktingförläggning.

   Att hänga ut somaliska medborgare (utan svenska medborgarskap) som gruppvåldtar kvinnor på Finlands-färjor, som svenskar, har hatsajten Expressen dock inga problem med...

   Radera
  5. Vilka blir utsatta för mest ho och våld enligt SÄPO Micke?
   --------------------------------------
   Bögar som misshandlas av nazister?

   Radera
  6. Fel, representanter för SD.

   Radera
  7. Prognosen ser inte ljus ut08 februari, 2015 23:16

   https://www.google.se/?gws_rd=ssl#q=homoseuella+misshandel+nazister

   Radera
  8. Synonym till mest är flest. Fel igen mickegullet.

   Radera
 9. För det börjar bli knöligt nu. Medelklassen känner sig klämd och vet inte vart den skall ta vägen
  -----------------------------------------------
  Jag trodde att den röstade på sossarna och moderaterna. Det är i alla fall vad valresultatet säger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Längtar efter dig i kommentarsfältet under Johan Westerholms blogg Ledarsidorna. Han säger ungefär samma saker som jag gör. Med skillnaden att han är en skapligt inflytelserik person inom socialdemokratin...

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Längtar efter dig i kommentarsfältet under Johan Westerholms blogg Ledarsidorna
   ----------------------------------------------
   Har du berättat helt offtopic om din tid som vänsterextrem där också?

   Radera
  4. Micke-trollet börjar få svårt att hålla sig innanför ramarna igen.Tourettes?

   Radera
  5. Det var jag som svarade

   Radera
 10. Det ironiska är att under ytan av att vara "det enda oppositionspartiet" - så är SD:s politik sämre och värre på i princip alla områden som beskrivs i bloggposten.
  --------------------------------------------
  SD är ett marginalparti på samma sätt som kommunisterna var det på 40 och 50 talet. Inget oppositionsparti . Alla andra pissar på dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här ser det mest ut som att alla pissar på dig trollgullet...

   Radera
  2. Förresten. Har verkligen kommunisterna fått över 15% i opinionsundersökningar i Sverige? SD kommer räkna in över 20% 2018. Mycket tack vare micketroll och hans gelikar i svensk hat-media.

   Radera
  3. Nej dom har inte fått 13 din dumma jävel jämförelsen är baserad på ett ANTAGANDE att dom skulle få det och vi vet att alla partier skulle göra exakt samma sak m,ed kommunisterna som med ditt parti.Isolera dom från möjligheten att påverka. Skillnaden är att INGEN HÄR skulle gnälla skiten ur sig om att det är odemokratiskt ifall 87 procent av väljarna ser till att politik dom inte vi se genomförd blockeras.

   Radera
  4. Vi är de 87 procenten DÖda väljare som Micketrollet anser marginalisera SD på 13 procent tskf kommunist-V på kanske 5-6...

   Radera
  5. Extremt förvirrat formulerat.

   Radera
  6. Micke är förvirrad.
   Igen.

   Radera
  7. Nu svarade jag.

   Radera
 11. Piratpartiet har sedan de startades varit det största verkliga oppositionspartiet, eftersom FI i stort sett är en principlös kopia av Vänsterpartiet. PP fick fler röster 2014 än dem 2010, trots en massiv mediatystnad.

  Om om normen är att alla har heltidsjobb (varken mer eller mindre) och det ändå tar sju år innan nyanlända kommer i någon form av riktigt arbete har man problem även om SD minskar invandringen mycket kraftigt.

  Piratpartiet har innovativa lösningar för ett modernt, teknikvänligt, jämlikt samhälle där det övergripande behovet av arbete blivit mindre (liksom många gånger i historien). Framför allt måste onödiga trösklar in på arbetsmarknaden för de som vill jobba och de som vill anställa försvinna. Det pågår ett aktivt arbete för att hitta en ännu tydligare inriktning (och ny ledning) för partiet. Människors mest grundläggande rättigheter måste återigen få hamna i fokus.

  Finns det några andra rimliga alternativ på gång på den politiska scenen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "FI i stort sett är en principlös kopia av Vänsterpartiet"

   ..och PP försökte sig på att bli en principlös kopia av FI, därför åkte PP ur EU-parlamentet. Sjukdomsinsikten verkar inte jättegod i PP trots att Troberg nu lämnat sin post.

   Folk övertygas inte längre av floskulösa uttalanden likt:

   "Det pågår ett aktivt arbete för att hitta en ännu tydligare inriktning (och ny ledning) för partiet. Människors mest grundläggande rättigheter måste återigen få hamna i fokus."

   När inriktning och politik är klar - berätta om innehållet så avgör vi väljare om den är tydlig. Så trött på politiker som talar om att de ska vara tydliga och ha fokus - jamen så visa det då, istället för att bara idissla om det!!

   Radera
  2. Om breddning kastas överbord och återgång till grundfrågorna som gjorde PP stort sker kommer jag att engagera mig igen i PP, som det är nu känner jag bara apati och hopplöshet. :-(

   Radera
  3. Tackar för kommentarer!

   Radera
  4. Piratpartiet är dött och begravet.
   En återuppståndelse är lika trolig som regn i Sahara.
   Den sk breddningen,alltså att framföra fildelande sexuella minoriteters åsikter i marginella sammanhang blev inte det framstegsrecept någon inbillade sig att det skulle bli.
   Vila i frid, av ingen saknad och av alla bortglömt..

   Radera
  5. Allt är Micke Midmus fel

   Radera
 12. Det svenska systemet/demokratin klarar inte av ett riktigt oppositionsparti. Det visar sig om och om igen. Senast med SD och DÖ.

  SvaraRadera
 13. Neoliberal Agenda08 februari, 2015 14:39

  Vad vi behöver är ett klassiskt liberalt parti i riksdagen, några som kan påminna om att politiker inte behöver bestämma när betyg ska införas eller hur hög ersättning i a-kassan ska vara.

  Tyvärr vägrar liberalt sinnade personer i Sverige att överge borgerligheten, oavsett hur många gånger deras röst används för utökad övervakning och ännu mer socialism.

  Även de som inte vill gå så långt som en nattväktarstat borde inse att liberalt parti kommer driva saker i rätt riktning. De lär ju knappast få majoritet i riksdag, kommun och landsting…

  Däremot kommer de förflytta politiken åt det liberala hållet.

  SvaraRadera
 14. Det är ytterst få människor i högern som delar den form av extrem liberalism som du och 215 till förespråkar.
  Svårt att förstå hur ni orkar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ytterst få människor överhuvudtaget som delar den form av extrema åsikter som du och någonstans någon till förespråkar.
   Svårt att förstå att du orkar.

   Radera
  2. Micke tror han representerar 87 procent av väljarna eftersom han hämtar inspiration på Aftonbladets kultursidor.

   Radera
  3. Vänta .........jag ska logga ut och svara anonymt....

   Radera
  4. Intresseklubben antecknar!

   Radera
  5. Nu har jag antecknat.

   Radera
  6. Anonym äger Micke Midmus

   Radera
  7. Anonym äger Micke-trollet!

   Radera
 15. Till de det vederbör:
  Det är med troll som med duvor och råttor med mera; matar man dem blir det bara värre.

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/Trolls.jpg

  På gamla usenet kunde man sätta upp filter i sin klient. Det var rätt praktiskt.  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym äger Micke midmus!

   Radera
  2. Amenxis svarar inte på min fråga.

   Radera
 16. Svar
  1. we are legion.

   Radera
  2. Vänta jag ska logga ut och logga in som Micke-trollet!

   Radera
 17. Hax fiskar efter intresse för ett nytt parti-försök.
  Fast mer på riktigt den här gången verkar det.Seriöst och inte på låtsas liksom.
  Av svaren att döma är tiden för något slags fildelande MP-kopia slut och över.Liberalismen drunknar när verkligheten svämmar över och flosklerna inte längre kan flyta.Socialkonservativ är tydligen uteslutet så får man föreslå ytterligare någon socialistisk bokstavskombination att hetsa medias intresse med nu i de tydliga vänstervindarnas tidevarv?

  SvaraRadera
 18. Om Micke-trollet har slutat leka med sig själv så kanske dom vuxna skulle kunna få fortsätta diskutera ämnet?
  Eller är det för mycket begärt av gap-vänstern?

  SvaraRadera
 19. Den här siten använder cookies. Jag svarade att jag fattade.

  Ha Ha. Anonym äger Micke trollet.

  We are legion

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänta jag ska logga ut och logga in som Micke-trollet!

   Radera
 20. Vi behöver en opposition skriver Hax.Men inte den opposition vi har.
  Den enda.
  Utan en annan opposition.En ny,bättre och roligare!
  Ett liberalt alternativt kan man tänka.
  Men med den gruvliga framtid som målas upp är knappast ett liberalt parti till i lustig hatt och clown-näsa, som kryper upp i knät på lämpligt block när tillfälle ges,något som behövs.Framtiden,mer eller mindre gruvlig,kommer att kräva beslut som orsakar ordentlig smärta i en och annan öm tå.
  Då duger inte tramsiga liberaler mycket till!

  SvaraRadera
 21. Jag är Micke Midmus. Ni andra är nazistidiot. Jag SKA förstöra alla försök till seriös diskussion hos liberalerna.

  SvaraRadera
 22. Jag är anonym och "I am legion!" . Min fritid går åt till att fundera över huruvida alla som stängt av mig på twitter skriver här också. Jag accepterar cookies och kan länka till Mckes konto när jag skriver inlägg i hans namn.

  I am Legion!

  SvaraRadera
 23. Anonym äger Micke midmus!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.