2015-02-20

Rätten att bli lämnad i fred


Politiker rycker i oss och vill bestämma hur vi skall leva våra liv. Ilskna terrorister gör sitt bästa för att skrämma upp oss. NSA och FRA snokar i våra kommunikationer. Kultur- och medieeliten på Södermalm försöker tala om för oss vad vi skall tycka. Och i öster hörs ryskt stridsvagnsmuller.

Skulle man kunna få bli lämnad i fred, tack? Sluta muppa. Sluta hota. Sluta lägga er i. Sluta snoka. Sluta moralisera. Sluta störa. Låt människor få finna sin egen lycka, på sitt eget sätt och på sina egna villkor.

Kampen för frihet, för rätten att bli lämnad i fred är ett sisyfosarbete. Alltid är det någon jävel som skall lägga sig i. Alltid är det något hotfullt vid horisonten som man måste hålla ögonen på.

Jag kräver inte att andra skall vara som jag är eller göra som jag gör. Jag kräver inte att andra skall tycka som jag tycker. Jag kräver inte att folk skall bete sig på det ena eller andra sättet. Allt jag vill är att människor skall respektera varandra och andras val. Leva och låta leva, typ.

Skall det verkligen vara så förbannat omöjligt?

2 kommentarer:

  1. "Jag kräver inte att andra skall tycka som jag tycker."

    Och generöst nog erbjuder du även plats åt de av oss som empatiskt inte tycker som du :p

    SvaraRadera
  2. Håller med, men det kräver att vi avskaffar politikerskrået. Kanske inte speciellt allvarligt, eftersom dessa utgörs av en hoper yrkeskarriärister, som i stort sett avskaffat demokratin som styrelseform, bekräftat via den grundlagsvidriga DÖ-doktrinen, december 2014.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.