2009-01-26

Eftermiddagslänkar...

Jobb, möten och resor... Jag känner att jag ligger lite efter. Här är några länkar som jag egentligen borde skriva mer om:

Var med och rösta fram årets förmyndare 2008Mattias Svenssons blogg.

Sveriges kommuner och landsting har aldrig haft större resurser än i dag. Det är slutsatsen i en rapport från SKL – som organisationen själv nödstoppade innan den nådde offentlighetens ljus. Läs mer hos Fokus.

Och så har vi det europeiska nätverket för marknadsliberala tankesmedjor som vill ge mer skattepengar till läkemedelsindustrin. Aja, baja! Vad säger de svenska tankesmedjorna Captus, Eudoxa, Ratio och Timbro som är med i nätverket?

Läs mer om EU-rapporten om de mänskliga rättigheterna hos Advokatsamfundet.

Se den förfärande satiren Så gör du barnet till HamashjälteSvD:s ledarblogg.

Isobel Hadley-Kamptz ledare om drogpolitiken i Expressen i lördags är mycket läsvärd.

Slutligen: Glöm inte att rösta på dina favoritbloggar inför Stora Bloggpriset. Omröstningen är öppen fram till och med tisdag kväll.

5 kommentarer:

  1. Apropå SKLs rapport så finns det en bra dokumentär med samma titel och ungefär samma innehåll att se på SVTs hemsida.

    http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=491145

    SvaraRadera
  2. På SVTs sida om programmet finns även andra klipp och direktlänkar till siffermaterial.

    http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=26971&a=360724&lid=is_search527895&lpos=0&queryArt527895=v%E4lf%E4rdsmysteriet&sortOrder527895=0&doneSearch=true&sd=47225&from=siteSearch&pageArt527895=0

    SvaraRadera
  3. Jag hoppas att du noterade att ett av EU-organen som är inblandade i resolutionen om mänskliga rättigheter Advokatsamfundet skrev om heter - tada! - FRA. Vilken bitter ironi...

    SvaraRadera
  4. Angående liberala tankesmedjor som vill stödja läkemedelsindustri. Inte alla liberaler bryr sig som du om liberalismens principer. Många är mer intresserade av att transferera pengar från skattebetalarna till storfinansen.

    SvaraRadera
  5. Principer väger lätt när brödfödan står på spel.

    Jag är mest förvånad att nån är förvånad.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.