2014-06-10

Maktspråk, rättsröta och arrogans

Det är möjligt att makten alltid varit så här arrogant. Kanske är det bara jag som kommit att se den på närmare håll. Men jag kan inte frigöra mig från känslan av att det blivit värre på senare år.

Några nedslag...

Ta det stora kokainmålet i Svea Hovrätt. Inte nog med att åklagarna undanhållit information som talar till den åtalades fördel. (Som detaljen att helt andra människor blivit dömda för brottet, i annat land.) Nu visar det sig att man även trixat med utländska åklagare, så att den misstänkte inte bara skall kunna utlämnas till Spanien för i princip samma brott som han just frikänts för i hovrätten. Redan från ruta ett sattes detta upp så att han skall kunna utlämnas vidare till USA – som anser sig ha jurisdiktion även över brott som inte begåtts i USA.

Hela systemet med den europeiska arresteringsordern är för övrigt uppbyggt för att EU-stater enkelt skall kunna utlämna människor sins emellan, utan störande inslag som rättslig prövning.

Eller ta datalagringsdirektivet, som upphävdes av EU-domstolen på grund av att det strider mot de mänskliga rättigheterna. Inte nog med att (S)&(M) meddelat att de vill fortsätta lagringen av data om alla våra telekommunikationer, oavsett vad EU-domstolen säger. Man gömmer dessutom frågan i en utredning till efter valet. För att slippa debatt. För att hålla väljarna utanför.

Försvarets Radioanstalt är ett annat exempel. Det har visat sig att svenska FRA har ett mycket nära samarbete med amerikanska NSA och brittiska GCHQ. Men vi får inte veta vilken information man delar med främmande makt, inte ens i allmänna ordalag. FRA anklagas för att ägna sig åt IT-attacker tillsammans med USA/UK. FRA har tillgång till NSA:s spiondatabas Xkeyscore, som innehåller uppgifter om svenskar och svenska förhållanden. Men vi får inget veta. Vi får inte ens veta vilken den lagliga grunden är – eller vem som fattat beslut om detta.

FRA är nu för tiden en uppkopplad del av det nätverk som NSA själva erkänner dödar människor med drönare – baserat på metadata!

I USA inskränks pressfriheten och whistleblowers kläms åt. Medieredaktioner övervakas. Och i Storbritannien går regeringens hantlangare in på tidningar för att slå sönder datorer som innehåller journalistiskt arbetsmaterial.

Gottfrid Svartholm Warg behandlas som rena terroristen i samband med det danska hackermål, där svensk domstol redan underkänt den påstådda bevisningen. Och det visar sig att myndigheterna inte orkat kolla igenom hela hans dator – och därför anser att han nog är skyldig, baserat på vad de tror finns i hans dator. (!) [Länk»]

Riksdagen inskränker den svenska offentlighetsprincipen, med hänvisning till att EU kräver det. Rätten att överklaga fällande domar håller på att begränsas och resurserna för att ge misstänkta ett fullvärdigt försvar är på väg att urholkas. I så väl EU som Sverige begränsas yttrandefriheten. Morallagstiftning som skapar brott utan offer blir allt vanligare.

Övervakningsindustrin och nöjesindustrin försöker ständigt inskränka det fria flödet av information på internet. Korporativismen breder ut sig och särintressen håller politiken i ett fast grepp. Beslut flyttas från medborgarna till politiken, från Sverige till EU och från de demokratiskt valda institutionerna till icke-valda byråkrater som helst utöver sin makt bakom stängda dörrar.

Och så vidare.

Hur blev det så här? Varför håller våra västerländska demokratier på att förvandlas till rena jävla Ryssland?

Är det kanske så här maktröta naturligt sprider sig i en post-representativ politisk demokrati, om den får pågå ostörd?

10 kommentarer:

 1. Dags att börja tala klarspråk om Bilderbergarna och de andra globaliseringsivrarna Den nya världsordningen implementeras as we speak new-speak.

  Den globala polisstaten med rfid-chippad och totalt övervakad befolkning rycker allt närmre. Jag kommer hellre dö än att acceptera chippet, utan tvekan. Let´s go down swinging!

  SvaraRadera
  Svar
  1. We've got a badass over here. Säkrast att FRA chippar dig redan.

   Radera
  2. Det behövs fler med skinn på näsan i dett land, nu tävlar det officiella Sverige om vem som kan kröka mest rygg för.. ja i stort sett vem som helst som kräver det. Sen ber vi om ursäkt om den inte är tillräckligt böjd...

   Som sagt, FRA eller annan myndighet, kom och försök peta ett sånt chip i min kropp så bjuder jag upp till en hälsingehambo de aldrig dansat förut. Sen introducerar jag vederbörande för farbror Ithaca som får sjunga en liten godnattvisa.

   Låter inte det tufft och bra? Blir någon sugen o komma på besök med chippet?

   Välkommen!

   Radera
  3. Håller med! I år (29/5 - 1/6) hade dom sitt möte på Hotel Marriott i Köpenhamn. Ett av ämnena var Does privacy exists. Dom har sedan något eller några år en egen hemsida. Lika bra när det inte går att gömma sig längre!

   Radera
 2. PP gjorde ett tappert försök att hejda strömmen av skit som rinner ut ifrån EU. Dock gjorde PP misstaget att inte kräva Sveriges utträde (eller åtminstone långtgående omförhandlingar), få trodde på att PP skulle lyckas bygga tillräckliga fördämningar och hålla avföringen stången iom de etablissemangsvänliga strömningarna på hemmaplan, och övergav därmed partiet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och "ersättarna" kommer inte lyckas ens lite.

   SD får inte vara med i en endaste partigrupp och FI har en "yes EU" attityd. Därmed finns det ytterst få möjligheter för Svenska ledamöter att påverka.

   Det räcker inte med att bara säga nej till EU. Det bevisade Junilistan med all önskvärd tydlighet. Man måste ha en vettig strategi, och om fem år kommer PP stå med en solid plattform i ett flertal länder.

   PP i nästa val kommer bli en maktfaktor att räkna med. De var inte en dagslända, och jag tror väldigt få är medvetna om att PP är på väg att bilda det första EU-parlamentspartiet. Detta är möjligt att göra endast för nya gräsrotspartier. SD har inte en chans att ombilda sig på detta sätt, och inte heller gynnar det dem att samarbeta med andra nationalistiska partier.

   Tänk dig själv ett möte mellan Åkesson, Le Pen och några andra nationella partier.

   "Samarbete är Najs! Jag anser att Sverige skall leda samarbetet för vårt renrasiga blod."
   "Vaffan? Frankrike bör leda vi är faktiskt störst!"
   "Whut? Aldrig att jag låter nån jävla fransman bestämma över mig! Som italienare hyser jag fortfarande stort agg mot vad ni gjorde mot oss 1805!"

   ... Osv...

   Radera
  2. wertigon:

   Du är så tramsig ibland. Önsketänkande skulle jag kalla det du skrev här ovan. Särskilt den biten där Åkesson skulle prata om renrasigt blod. Vad får du det ifrån? Aftonbladets kultursidor?

   Är du micketrollet under ny flagg?

   Radera
 3. "Det är möjligt att makten alltid varit så här arrogant. Kanske är det bara jag som kommit att se den på närmare håll. Men jag kan inte frigöra mig från känslan av att det blivit värre på senare år."

  1. Det är lätt att bli cynisk och jag vill undvika det.
  2. För att ditt inlägg skall kunna tas på allvar, måste också källorna vara neutrala och trovärdiga.
  3. Är Niklas Femerstrand bakom "http://qnrq.se/about/" en trovärdig och neutral källa?
  4. " I make and break code to disrupt established systems and norms. To do so I involve myself in various projects regarding software development, cryptography and general human rights and freedom." Det är ett väldigt fint sätt att berätta att man är en hacker.
  5. Gottfrid får överklaga sin dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Re 3: Jag har redovisat samtliga kallor som anvants som underlag ang vad du kommenterar.

   1. Att GSWs dator hackats och att det framgatt under den danska utredningen rapporteras har: http://torrentfreak.com/pirate-bay-founders-computer-was-hacked-investigation-reveals-140605/
   2. SAPOs utredning av bevismaterialet kan du finna har: http://minfil.org/sfa7deb9b3/investigation_of_remote_control_possibilities_2012-0201-BG25023-26.pdf (vill du ha den svenska originalversionen som jag inte haft nagra fingrar pa kan du ladda ner FUPen har: https://wikileaks.org/gottfrid-docs/)
   3. Det oversatta och transkriberade forhoret med forfattaren av utredning namnd i punkt 2 finner du har: http://pastebin.com/LicpXByy och om du vill hora Hovrattens originalinspelning har jag laddat upp den har: http://minfil.org/Qdc2dab7ba/HRSVEA__B6402-13__Jesper_Blomstr_m__Inspelning_1__15689677.mp2

   Min trovardighet kan du utvardera sjalv om du vill ga igenom utredningen, som ligger publicerad. Ar du intresserad av mer an bara ad hominem sa ligger ju faktiskt allting utlagt, det ar inga hemligheter jag spridit direkt utan det ar sammanfattningar av offentliga handlingar.

   "Gottfrid får överklaga sin dom": Ja, men det forandrar inte faktum att han suttit isolerad och haktad bara ifall man rakar finna bevis som underlag for sagd tvangsomhandertagning.

   Ska vi verkligen lasa in folk med anledningen att vi kanske finner bevis senare eller ska vi finna bevisen forst? Vad tycker du sjalv behovs for ett rattssakert samhalle?

   Radera
 4. Maktrötan kan bekämpas mha gräsrötter. ;)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.