2014-12-14

När såg du en glad sosse senast?

(Foto: Socialdemokraterna, CC)

Människor är olika. Vi har olika smak, önskemål, planer, tro, livsmål och hangups.

Därför är det en dålig idé att försöka tvinga alla att bete sig på samma sätt. Det hindrar människor från att göra de val som passar just dem. Det hindrar människor från att leva ett lyckligt liv, efter eget huvud.

Men när politiker bestämmer, då blir saker oftast på ett visst sätt. Ett enda. Folk skall lyda och anpassa sig. Staten kan till och med tvinga dig att följa politikernas påbud.

Valfrihet och lycka – eller one size fits all och tvång?

Detta är en förklaring till att vänstern är så hopplöst omodern. Den försöker ständigt begränsa människors frihet att välja. Men flockbeteende är varken nödvändigt eller önskvärt i vårt moderna samhälle. Kollektivism som politisk arbetsmetod passar illa i ett samhälle som nått ett sådant välstånd att människor vill och kan förverkliga sig själva.

Så varför förnyar sig inte sossarna och vänstern? Ett svar är att de inte kan göra det. I vart fall inte utan att överge sin ideologiska plattform. Socialism är lika med kollektivism. Socialism är lika med centralstyrning och kommandoekonomi. Socialism är lika med att sätta staten före individen.

På de få områden där det faktiskt är befogat med en stat och centrala beslut – där klappar dagens svenska vänster igenom. Staten skall se till att reglerna är och tillämpas lika för alla. Men de rödgröna springer särintressens ärenden och ger vissa grupper speciella förmåner. Staten skall upprätthålla ordning, skydda oss mot yttre fiender och hantera säkerhetsfrågor av gemensam betydelse. Men i sossarnas Sverige fungerar inte ens sådant som man kan kräva av en nattväktarstat.

Socialdemokraternas problem är att de är slut och att de varken vill eller kan förnya sig.

73 kommentarer:

 1. Som när moderaterna var slut efter Lundgren då? Eller lika slut som centern? KD?

  Hur slut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tvärslut helt enkelt, man måste inte vara lobotimerad för att rösta vänster men det hjälper.

   Radera
 2. LIka slut som dom här idioterna?

  http://www.dn.se/val/nyval-2015/den-leende-nationalismen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD ligger på runt 17% de senaste opinionsmätningarna, så nä; S is a slut - SD is on the rise! ;)

   Radera
  2. Varför vill du inte prata om att ditt (och därmed självklart du) parti inte anser att judar som är svenska medborgare är svenskar?

   Radera
  3. Men om de själv vill kallas judar då? Ska du tvinga dem att bli svensk? Om de känner sig svenska så är de svenska. Men det låter nästan som du vill tvinga dem att dansa små grodorna på midsommar...

   Får vem som helst kalla sig jude? Kan jag kalla mig jude om jag flyttar till Israel? Du hatar svensk kultur Micke, det är där skon skaver. Som Sahlin som tyckte det var töntigt att vara svensk. Där håller inte jag med.

   Radera
 3. Helt rätt. Dom har sin framtid bakom sig, sedan rätt många år. Dom förvandlades till ett betongartat maktparti, när det växande välståndet i den forna arbetarklassen transformerade desamma till välbärgad medelklass, i ett växande servicesamhälle. Då blev den bas partiet grundades på raserad. Men detta insåg inte betongsossarna i täten, och har inte gjort än idag. Dom verkar i sin introverta makt-kokong, som om tiden stått stilla, skattehöjningar och regleringar är fortfarande signum, Partiet är utan plattform och i egentlig mening slut, och därmed obehövligt. Borde därför givetvis läggas ner, ju förr dess bättre. Rö(s)tare är idag politruker, och diverse organisatörer, av försörjningsskäl, Samt glesnande +70-gänget, ännu bärande arbetarkeps på nostalgiknoppen. Samt en handfull semi-kommunistiska 'skribenter' à la Göran Greider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Glöm inte stackars Micke-stalinisten, han har legat i skyttegraven de senaste tio åren och skrikit nazist åt allt som rör sig här i kommentarsfälten.

   Skillnaden är väl att Micke redan är intagen och under medicinering på psykmottagn, det är inte Greider (än).

   Radera
  2. Björn Söder har varit vänlig nog att säga att samer judar och kurder inte kan vara svenskar.
   --------------
   Har du något att tillägga till det och finns det någon liberal här som inte är naziapologet som har nån uppfattning i frågan?

   Radera
  3. Han säger att de kan vara svenska medborgare så vitt jag kan läsa...

   Har inte svenskar rätt till sin kultur precis som judar och samer har rätt till sin? Du missuppfattar Söder.

   Ska Micke tvinga judar att fira Lucia? Eller att supa på midsommarafton? Kan de inte få vara judar i Sverige, med svenskt medborgarskap? Känner de sig svenska så får de vara svenska, är judiskheten viktig så kallar de sig judar.

   Du övertolkar så mycket Micke lilla.

   Radera
  4. Det SD konstant återkommer till är det är skillnad på de som är "riktiga "svenskar och de som bara är svenskar på pappret. Dvs en uppdelning i "vi" och "dom". Riktigt obehagligt. Själv tycker jag att alla som är medborgare skall betraktas som fullvärdiga svenskar oavsett om de vill fira midsommarafton, ramadan, vikingablot eller festivus.

   Radera
  5. Han säger att de kan vara svenska medborgare så vitt jag kan läsa...
   --------------------------------------
   Han säger att judar samer och kurder inte kan vara eller bli svenskar. Mer precist så säger han att dom inte kan vara del av den svenska "nationen" (inte samma sak som stat i naziversionen av världen ) vilket är ett förtydligande av den nazivision som ditt skitparti har av hur världen ska delas upp etniskt.

   Radera
  6. Eller hur.. kurder , romer, samer, indianer etc, blir kurder, romer, samer, indianer etc. utan att ha sådana medborgarskap. Du som är så rapp i kolan Micke glömde ju att det är uppenbart för alla att det är skillnad på medborgarskap och folkgrupp. Det finns ju många fler folk än länder, i världen. Menar du att min kurdiske vän inte är svensk medborgare pga av att han inte är svensk utan identifierar sig som kurd?

   Soran hälsar; han kallar sig kurd (iranier egentligen), och ge fan i att kalla kurder bergsturkar, de är kurder. Inte turkar. Är kurder som föds i Turkiet av turkietfödda föräldrar, egentligen turkar?

   Det här sa Söder:

   "– Jag tror att de flesta med judiskt ursprung som blivit svenskar lämnar sin judiska identitet. Men gör de inte det behöver inte det vara ett problem. Man måste skilja på medborgarskap och nationstillhörighet. De kan fortfarande vara svenska medborgare och leva i Sverige. Samer och judar har levt i Sverige under lång tid."

   Vad du och alla andra PK:iter med dig gör, är att förneka svenskars existens som folk, och sen anser ni att det är antirasistiskt.

   Existerar inget av ursprungsfolken i Sydamerika, för att de inte har aztekiska/mapuche/inka/apache -medborgarskap?

   Hur kan det finnas palestinier, när det inte finns någon palestinsk stat?

   Radera
  7. @Amnexis.
   Söder säger också:
   "För att demokratin ska fungera krävs konsensus kring frågan om vilka som utgör folket"

   Varför är det viktigt att t.ex. särskilja en jude från en "riktig svensk" för att demokratin skall fungera?

   Om man nu ser sig själv som både jude och svensk samtidigt så är med enligt SD ett hot mot den svenska demokratin. Tydligare än så kan det inte sägas att för SD är det viktigt att dela upp svenska medborgare i "vi" och "dom". Skönt med en påminnelse om vilka tankar som styr SD:s världsbild.

   Radera
  8. Varför är det viktigt att t.ex. särskilja en jude från en "riktig svensk" för att demokratin skall fungera
   --------------------------------------------------------------
   Därför att dom är nazister.

   Radera
  9. Micke om du lugnade ner dig med att böla nazist hela tiden skulle det vara mycket lättare att ta dig på allvar.

   Radera
  10. Söder trollar med Bengt Westerberg och Micke som är så upptagna med att tuta i svensken att de inte är något folk, medans det är antirasism att hylla samer, judar och romers särart. Det är den svenska antirasismen i ett nötskal - ett gäng självplågare i kommunistmössa.

   Radera
  11. @Amnexis
   Så ditt "försvar" för Söder är att han "trollar" och inte menar det han säger!? Eller?

   Menar han och SD detta eller inte!?:
   "För att demokratin ska fungera krävs konsensus kring frågan om vilka som utgör folket"

   Radera
  12. Ingen vill registrera etnicitet hos kriminella, det handlar om NATIONALITET. EN amerikansk jude eller mörkhyad registreras alltså kort o gott som "Amerikan". En brittisk jude registreras som britt osv.

   Du är helt galen och ser nazister i alla buskar så fort någon säger något om folkslag. Micke vill att Bengt Westerberg-doktrinen ska råda - alla folkslag har rätt att existera förutom svenska folket - eftersom det då plötsligt inte finns något folk utan alla är från Afrika.

   Jamen FINE! Nu får Piss-Micke åka ut till samer, romer och judar o tala om att de inte existerar, de är Svenskar från Afrika och inget annat. Vi får se hur du blir emottagen...

   Radera
  13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  14. JohJoh:

   Söders tal om detta måste ses i ljuset av Bengt Westerbergs uttalanden om att svenskar inte är ett folk. Men samtidigt hyllar vi andra folkslag som unika och med rätt till specifika landområden.

   Han vill starta en debatt och han lyckades.

   Radera
  15. Söders filosoferande har heller inget att göra med Ekeroths motion om registrering av kriminellas NATIONALITET. Där blir en same boende i Sverige registrerad som svensk, en amerikan med mörk hy och troende på islam blir registrerad som amerikan. Dck inte om han är född i Egyptien från början, då blir han registrerad som egyptier.

   Precis som Danmark redan gör. Precis som de gör i Finland o de flesta andra länder...

   Radera
  16. Lustigt är att alla som vill öppna gränserna och utplåna nationalstaten är så måna om begrepp som Sverige och svenskar...

   Radera
  17. @Amnexis.
   "Söders tal om detta måste ses i ljuset av Bengt Westerbergs uttalanden om att svenskar inte är ett folk."
   "Han vill starta en debatt och han lyckades."

   Tur att du finns här så att du kan förklara vad Söder egentligen menar hela tiden (fast han säger något annat). Så det är Westerbergs fel att Söder uttrycker sig så.

   Du har givetvis fortfarande inte svar på frågan.
   Menar han och SD detta eller inte!? Tycker du det är rätt?
   "För att demokratin ska fungera krävs konsensus kring frågan om vilka som utgör folket"

   Om en same säger att han är en same så fungerar han inte i den svenska demokratin?! När Soran Ismail säger att han är både svensk och kurd. Får han räknas som svensk då? Kan man överhuvudtaget vara aktiv muslim och räknas som svensk? Många frågor blir det. SD:s politik stinker...

   Radera
  18. Björn Söder förklarar utmärkt i Aktuellt vad han menade. Han har blivit misstolkad å det grövsta. Å du din kretin ställer dig och heilar i kören!

   Radera
  19. @Amnexis.
   Och där kom personangreppet igen. :(
   Och inga svar på mina frågor. Söders "förklaring" var ju totalförvirrad. Lägger ner diskussionen med dig. Du är nästan lika obehaglig att prata med som Micke.

   Radera
  20. Ja, in i ledet JohJoh och återgå till heilandet tillsammans med propaganda-media. Skygglappen sitter som den ska? Inga obehagliga sanningar kommer och stör i den svensksegregerade idyllen?

   Du säger förklaringen var förvirrad? Utveckla då? Det är inte så att du anstränger dig lite extra för att missförstå då du inte gillar SD? Så får du lite halmgubbe-ammo att bränna av på den dryge Amnexis som gång på gång örfilar upp dig med sanningen?

   Det är alltså kontroversiellt att göra ett konstaterande att vi har flera olika minoritetsfolk med egen identitet? Söder vill inte registrera dessa, inte tvinga dem till något, inget vill han göra mot dem, så jag förstår inte din upprördhet? Blev du upprörd över att Söder filosoferade om hur många olika nationer den svenska nationen kan rymma utan att bli balkaniserad och dras med desamma konflikter? Kommer du ihåg forna Jugoslavien? De hade också en muslimsk minoritet som såg sig själva som en nation i nationen som inte ville integreras öht. Hur slutade detta?

   Om du inte vill bli förolämpad, förolämpa då inte min intelligens med en massa lögn och halmgubbe-argument somn en 14-åring med Google kan motbevisa.

   Radera
  21. @amnexis.
   Helt ointressant att diskutera med folk som tar till personangrepp istället för att svara på konkreta sakfrågor (trots flera upprepningar).

   Om du verkligen - på allvar - vill diskutera med andra och inte bara skrika slagord och oförskämdheter så får du tagga ner rejält.

   'nuff said.

   Radera
 4. Ett parti som får 30% är uppenbarligen INTE slut och passé.
  Och jag sympatiserar alltså INTE med S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har sjunkit från typ 44%... De har tappat ett helt SD ;)

   Radera
 5. Help OT, med det är fascinerande (och väldigt deprimerande) att höra USA:s fd vicepresident säga att det är helt OK om de har torterat massa oskyldiga människor så länge som det totala resultatet vart bra.
  Det blir allt svårare att särskilja retoriken från USA från den som användes för att rättfärdiga övergrepp i Tyskland på 30-40-talen.

  SvaraRadera
 6. Nazisternas huvudorgan Avpixlat var snabbt på plats att berättade att det som sagts inte har sagts. Amenix forstsätter torka skit efter Söder med lögner och ytterligare skit som ska täcka Söders.
  Andelen väljare som är obildade idioter liksom partiledningen och köper denna av nazipartiet sedan begynnelsen praktiserade metod har troligen nått sitt tak.

  SvaraRadera
 7. http://www.haaretz.com/jewish-world/it-won-t-be-long-before-sweden-democrats-show-true-anti-semitic-nature-1.314951

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke är ännu snabbare på plats och för att tala om för folk vad Micke ÖNSKAR att Söder sagt. Tyvärr är han så rapp i kolan att han försöker få det till att Söders filosoferande är en del i Ekeroths riksdagsmotion om att registrera kriminellas nationalitet (alltså inte etnicitet såsom jude, rom, same etc). Söder har inga planer på att registrera etniciteter, det finns inget sådant uttalande.

   Ekeroths motion är redan idag verklighet i de flesta europeiska länder och framförallt våra grannländer.

   Söders filosoferande angående folkgrupper måste ses i ljuset av Bengt Westerbergs uttalande om att "det inte finns några folk, alla är från Afrika" - ett sådant förhållningssätt får konsekvenser som måste kunna diskuteras utan att det kommer massa tröttmössor och ylar om nazism. Särskilt när hans filosoferande har sin utgångspunkt att samer måste få kalla sig samer och inte bli tvingade att kalla sig svenskar. Vill de kalla sig svenskar så säger Söder att det inte är några som helst problem. Han tänker inte tvinga någon att inte kalla sig svensk, om de vill kalla sig svensk.

   Artikeln du länkar till är skriven av en person som inte gillar att SD stjäl judiska röster från Folkpartiet. Björn Söder har för fan en Israel-flagga på sitt arbetsbord. Partiet har många judiska väljare OCH höga företrädare:

   http://sv.tinypic.com/view.php?pic=30wtt10&s=5

   Radera
  2. Här är en kommentar från en judisk läsare av Haaretz, under artikeln:

   The jewish community in Sweden have long favored the very liberal Folkpartiet, "the peoples party" in swedish, which traditionally have been the most proisraeli party in parliament. The sweden democrats are a mix of neoconservative and liberal, and they are even more proisraeli than Folkpartiet, which means that they have started taking votes Folkpartiet takes for granted. Thats whats this all about, Folkpartiet is close to falling out of parliament due to its small and shrinking size. As for the antisemitism, well, the guy in the middle of this picture is 2nd highest boss in SD, he even has an israeli flag on his desk. http://i40.tinypic.com/30wtt10.jpg I strongly suggest Haaretz journalist do better fact checking, this is something a 14 year old writing a school paper could have figured out by just asking.

   Radera
 8. Det är roande att stam och klantänkade är gruden för nazister på samma sätt som för t.ex islamister.

  Gå nu och trösta Ekroth. Han är inte svensk. Numer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, han är svensk om han ser sig som svensk. Det gäller alla andra också.

   Ge upp nu tröttmössa, jag har puttat omkull din koloss på lerfötter redan...

   Radera
  2. "Vi samer kallar oss inte svenskar utan just samer."

   http://www.expressen.se/gt/kultur/viveca-vi-samer-kallar-oss-inte-svenskar/

   Radera
 9. Björn Söder har för fan en Israel-flagga på sitt arbetsbord
  -----------------------
  Beror på att den genomsnittliga iq nivån i er partiledning inte kan vara speciellt hög. Det är därför Söder hävdar att Ekroth och hans morsa inte är svenskar samtidigt som han fjantar med israeliska "nationens" (stammen) flaggga därför att han anser att den fungerar som ett ställningstagande mot den arabiska "nationen".

  En samling idioter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det är du som är idioten. Som medvetet misstolkar och desinformerar i hopp om att framställa SD som nazistiskt nu när inget annat fungerar och SD rusar i mätningarna. Pga att resten av riksdagen hellre bibehåller den oansvariga migrationspolitiken än att bibehålla regeringsinnehavet.

   Det är vad detta handlar om. Ingenting annat!

   Radera
  2. Varför skulle Söder arrangera resor till Israel för att träffa Israeliska politiker om han är nazist? Varför poserar han glatt med israeler på kort? Varför är han med i ett part som har en jude på framträdande plats?

   Du är full av skit Micke. En vandrande läckande toalett.

   Radera
  3. Alltså ett ständigt hyllande och upplyftande av olika folkgrupper som kommer till Sverige/redan bor i Sverige SAMTIDIGT som man förnekar, hånar och nazistförklarar den inhemska, så kommer ett ökande antal individer känna sig undanträngda och det kommer att få konsekvenser. Jag förespråkar absolut inte dessa konsekvenser men det är inte svårt att se dem realiseras i det inmurade diskussionsklimat som råder i Sverige tack vare bla SVT, Expressen och andra etnisk konflikt-uppviglande kolportörer som micketrollet.

   Radera
  4. http://nationellaminoriteter.nordiskamuseet.se/vilka-ar-de-nationella-minoriteterna.htm

   Radera
  5. @Anmexis.
   Du resonerar totalt ologiskt.

   "Alltså ett ständigt hyllande och upplyftande av olika folkgrupper som kommer till Sverige/redan bor i Sverige SAMTIDIGT som man förnekar, hånar och nazistförklarar den inhemska"

   Menar du alltså att SD:are är en folkgrupp nu?!?
   Eller nazistförklaras hela det svenska folket!?
   Är SD = "svenska folket" nu?

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. Är man svensk och står upp för sin kultur så blir man kallad nazist ja, oavsett partillhörighet. Reinfeldt: "Det ursvenska är bara barbari". Den hemska svenska "strukturella rasismen" matas vi med var dag dessutom.

   Björn Söder filosoferade om ursprungsbefolkningars rätt till sin identitet. Ingenting sa han om registrering av dessa, ingenting sa han om kriminalitet.

   Ekeroths riksdagsmotion handlade om något HELT ANNAT; registrering av BROTTSLINGARS födelse-nation.

   Det finns inte någon motsättning mellan dessa två saker iom att det INTE ÄR samma saker.

   Nasrin Sjögren har gjort det bästa inlägget i denna debatt:

   "Älskar hur panik utbryter och folk gissar vilt kring min partitillhörighet. Om mina åsikter är främlingsfientliga, skulle ni ha varit med på den gamla goda tiden när vi diskuterade sådant här i förbifarten i 1990-talets Rågsved. De flesta av oss var utomnordiska invandrare, några var finnar eller romer och någon ensam stackare var svensk. Hur multikulti som helst, alltså. Inget av de saker jag yttrar nu renderade ens ett höjt ögonbryn i det sällskapet. Det ska vara ett gäng neurotiska helyllesvenskar i ett perfekt svensksegregerat område till att tycka att självklarheter, som att det finns olika nationaliteter eller att man inte automagiskt blir svensk av att vistas i Sverige, är något upprörande. Vi andra fortsätter röra oss ute i verkligheten. Testa att komma ut och hälsa på någon dag, som omväxling!"

   https://www.facebook.com/nasrinsofficiella/posts/590588911075030?pnref=story

   Radera
 10. Menar du alltså att SD:are är en folkgrupp nu?!?
  Eller nazistförklaras hela det svenska folket!?
  Är SD = "svenska folket" nu?
  ---------------------------
  Nja. Dom "nationer" som Söder svamlar om är "stammar" på samma sätt som när man pratar om indianer eller olika folkgrupper i Afrika. Man kan t.ex som jude eller same bara vara del av den judiska eller samiska "nationen" (stammen). Däremot kan man som jude vara medborgare OM man som Söder uttrycker det "accepteras" av den svenska "nationen" (stammen):

  Allt detta förstår papegojan men eftersom han får betalt för att vara en gås som andra häller vatten på så går det inte att få logiska svar från honom ens på frågan om 1+1=2 om det står i strid med SD´s strategiska intressen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.svt.se/nyheter/sverige/soder

   Radera
 11. men det är inte svårt att se dem realiseras i det inmurade diskussionsklimat som råder i Sverige tack vare bla SVT, Expressen och andra etnisk konflikt-uppviglande kolportörer som micketrollet.
  ------------------------------------------
  Förstår du att ditt förnekande av fakta om vad Söder bokstavligen sagt upprepat i olika former får det att framstå som att du är fullständigt förvirrad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visa mig citatet jag förnekar din rövhatt. Ett sant o korrekt citat och inte Orrenius hemmasnickrade rubriksättning. Det kan du inte efter som du far med osanning.

   Björn Söder förklarar med egna ord:

   http://sdkuriren.se/med-anledning-av-pastaenden-i-medier-kring-judar-och-samer/

   Radera
 12. Varför skulle Söder arrangera resor till Israel
  ---------------------------------------
  Han kanske har en pojkvän där som drar in pengar på det? Hur ska jag veta det?

  Han har sagt att judar inte kan vara svenskar så vad fan han har i Israel att göra är det mycket få judar som förstår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här firar Sveriges "ledande nazist" Israels 60 årsdag 2008, tillsammans med sina judiska vänner:

   http://sv.tinypic.com/view.php?pic=30wtt10&s=5

   Radera
 13. Jag tror det är du som är idioten. Som medvetet misstolkar och desinformerar i hopp om att framställa SD som nazistiskt
  ------------------------------------
  Dn satt spiken i kistan.Igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn Söder drog ur spiken i Aktuellt. Idag. Du är en mupp som inte begriper enkla resonemang.

   Radera
  2. Anledningen till vissa judars hätska angrepp är deras koppling till Folkpartiet eller andra sjuklöverpartier som ser sina judiska väljare fly till SD.

   Judar flyr inte Sverige pga SD, de gör det pga den ökade importerade antisemitismen. Fråga Malmös judar t.ex...   Radera
  3. Björn Söder har rätt, det är upp till individen att bestämma vilken tillhörighet man vill tillhöra, det ska inte politiker göra.

   Radera
  4. Anledningen till vissa judars hätska angrepp är deras koppling till Folkpartiet eller andra sjuklöverpartier som ser sina judiska väljare fly till SD.
   -------------------------------------------------------
   NAZIRETORIK.

   Radera
  5. Det är alltså kontroversiellt att göra ett konstaterande att vi har flera olika minoritetsfolk med egen identitet?

   Radera
 14. Det är kontroversiellt att vara så jävla lågbegåvad att man inte kan läsa ren text.

  IDIOTEN säger klart och tydligt att samer och judar INTE KAN VARA SVENSKAR och att det krävs att SVENSKAR ACCEPTERAR samer och judar för att dom ska vara medborgare i STATEN SVERIGE.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har läst Orrenius egna rubrik, som han knåpade ihop själv efter att ha vantolkat Björn Söder (artikeln hade rubriken; "Den leende nationalismen" först), trots att de satt och pratade över en timme om att Söder ville stärka svenska minoritetsfolks ställning i Sverige så stack Orrenius Söder i ryggen eftersom han bara var ute efter att skandalisera Söder och SD inför extravalet. Då inget verkar bita på SD så tar siog desperationen sig allt mer bisarra uttryck. Detta är nya bottennoteringen av lögnjournalistik i Sverige.

   Micke vill att alla samer och judar ska tvingas supa på nyårsafton och dansa smågrodor runt midsommarstången. De ska bli svenska även fast de inte vill.

   http://nationellaminoriteter.nordiskamuseet.se/vilka-ar-de-nationella-minoriteterna.htm

   Radera
  2. http://www.dn.se/nyheter/sverige/intern-sd-kritik-mot-bjorn-soder/

   Radera
  3. "Samer är inte svenskar, säger samiske folkrättsjuristen Mattias Åhrén och menar att SD:s Björn Söder i sak har rätt. Det är ju därför vi har ett Sameting och rätt till utbildning på samiska, säger Mattias Åhrén."

   "– Jag blir personligen nästan mer bekymrad när alla andra partier från höger till vänster tar debatten och säger att samer är svenskar – för det är vi inte. Det är därför vi har ett Sameting, rätt till att ha undervisning och utbildning på samiska och det är därför vi har särskilda rättigheter till landområden och naturresurser, säger Mattias Åhrén."

   "Mattias Åhrén förstår att folk reagerat på Björn Söders uttalande då de förmodligen är inne på vad man tror är motivet bakom, men att Åhrén menar att uttalandet på ett vis är modernt ur juridisk synpunkt.

   – I internationell rätt har det faktiskt slagit igenom, att olika fall ska behandlas olika."

   http://www.svt.se/nyheter/sverige/mattias-ahren-samer-ar-inte-svenskar

   Radera
 15. Björn Söder har rätt, det är upp till individen att bestämma vilken tillhörighet man vill tillhöra, det ska inte politiker göra.

  Det är inte det nazisten säger.Han säger att det är upp till svenskar att avgöra om dom FÅR vara del av den svenska staten som medborgare TROTS att dom inte är Svenskar utan judar och samer. DET ÄR DETTA NAZIDRAVEL SOM ER POLITIK BYGGER PÅ:

  SvaraRadera
  Svar
  1. En lögn blir inte mer sann för att man skriver den i VERSALER..

   Du hänger upp dig på DNs rubrik - som var ett eget påhitt av Orrenius. Björn Söder sa INTE ordagrant att "Judar inte kan vara svenskar". Det är en vantolkning och ej överensstämmande med verkligheten. Det är en lögn-rubrik påhittad av Niklas Orrenius eftersom han så gärna vill vara med i de blint heilande körerna som ger sig på SD och deras väljare med illa dolt hat och en uppsjö med lögner och bisarra tolkningar av Söders filosoferande.

   http://sdkuriren.se/med-anledning-av-pastaenden-i-medier-kring-judar-och-samer/

   Radera
 16. Varsågod träskalle. Du får byta melodi en gång till.......


  http://www.dn.se/nyheter/sverige/intern-sd-kritik-mot-bjorn-soder/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Byta melodi? Du svamlar! Och kommer med ytterligare en artikel från den "agendasättande journalistikens"* DN, vilket var de som startade desinformationskampanjen från början. (*Peter Wolodarsky)

   Jomshof säger att Söder varit otydlig, och det kan t.o.m. jag gå med på. Du har ju upprepat lögnen offtopic både här och hos Hans. Mycket pga din okunnighet och bristande källkritik. Men det beror ju främst på Orrenius som varit oärlig med sitt uppsåt när han skrev artikeln och utelämnade viktiga resonemang om bl.a. SDs öppna svenskhet och inkluderande nationalism.

   Jomshof plockade fram kvasten och sopade undan de sista smulorna av desinformation, smulor som gett Micke en sällan skådad energi i sina utsvävningar om nazism.

   Vill avsluta med en intervju med Mattias Åhren och en annan med Carl Bildt;

   "Samer är inte svenskar, säger samiske folkrättsjuristen Mattias Åhrén och menar att SD:s Björn Söder i sak har rätt. Det är ju därför vi har ett Sameting och rätt till utbildning på samiska, säger Mattias Åhrén..."

   http://www.svt.se/nyheter/sverige/mattias-ahren-samer-ar-inte-svenskar

   "Man kan ju också säga att en svensk är en svensk och en jude är en jude" /C Bildt

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17975961.ab

   Högmod går före fall, min micketrollande vän...

   Radera
  2. Här är en annan bra artikel:

   "Kommunister är bra på en sak - att döda"

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/carlhamilton/article10441466.ab

   Radera
 17. Högmod går före fall, min micketrollande vän...
  --------------------------------------------
  Jomshof tolkar Söders kackel om "Sverige" och "Nation" och vilka som hör till vad exakt likadant som mig och du har reviderat din dynga TVÅ gånger kring detta . Du kommer att revidera den en tredje.

  Därför att du är en idiot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns en majoritetsbefolkning i Sverige? och vad ska den i så fall kallas om det är snudd på fascist-nazism att kalla den svensk? Kurdisk?

   Radera
  2. Om det är du o Jomshof nu, hanging ten across internet - då tycker jag du ska kryssa honom i extravalet Micke.. ;)

   Radera
  3. Sen Micke, Ett studietips: Fråga Soran Iismail och Özz Nujen vad som krävs av t.ex en jude eller turk för att bli kurd...

   Radera
 18. En klad sosse = en sosse med klåfingrarna i någon annans ficka.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.