2017-08-06

Vänstern är rasistisk


Identitetsvänsterns sätt att resonera är rasistiskt. På något annat sätt kan jag inte tolka saken.

Borgerliga och frihetliga människor anser att alla skall vara lika inför lagen, ha samma rättigheter och skyldigheter och att man ansvarar för sina handlingar.

Identitetsvänstern tycks däremot mena att människor av till exempel viss etnisk, kulturell och religiös bakgrund inte kan förväntas vara ansvariga för sina handlingar. Vilket kan förklara dess apologetiska inställning i frågor som till exempel har med hedersförtryck att göra. (Samtidigt som vänstern påstår sig vara feministisk i en »vit« kontext.)

Vänstern menar med andra ord att vissa människor är underlägsna – vilket i sin tur ursäktar både det ena och det andra som aldrig skulle accepteras i resten av samhället.

Det är väl så det blir när man betraktar människor som tillhörande olika kollektiv istället för som fria och unika individer.

En konsekvens av detta är att rättsstaten undermineras. Ett annat att vänstern sviker de nya svenskar som inget hellre vill än komma in i samhället på någorlunda lika villkor.

Identitetsvänsterns von oben-attityd gör den helt enkelt rasistisk.

3 kommentarer:

 1. Intersektionalitet är den ideologiska grunden till denna rasistiska relativisering.

  SvaraRadera
 2. "Vänstern menar med andra ord att vissa människor är underlägsna – vilket i sin tur ursäktar både det ena och det andra som aldrig skulle accepteras i resten av samhället."

  Vilka belägg har du Hax för dessa båda summeringar? Vore intressant med en tydligare evidens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Toxic Whiteness".

   "Vithetsnorm".

   Använd valfri sökmotor.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.