2011-06-30

(Sd) har gjort Sverige råare. Med viss hjälp.


Som så många andra har jag varit frustrerad över sverigedemokraterna. Om man försöker debattera med dem kommer de dragande med halmgubbar, närmast löjliga generaliseringar och dum-arroganta sluggerargument som tar minst lika lång tid att sätta in i rätt sammanhang som att bemöta.

Detta är irriterande i sig. Men det finns annat som är oroande.

Genom att störa (sd)-möten under valrörelsen blev kravallvänstern partiets bästa valarbetare. Genom tramsig och tröttsam vuxenmobbning i riksdagen ger de andra partierna (sd) den air av martyrskap som är partiets själva livsluft. Och när (sd) ständigt särbehandlas, då förvandlas partiets "martyrskap" från myt till en högst reell verklighet – vilket bara ger dem mer vatten på sin kvarn.

Ta det här med att Sveriges Ungsomsorganisationer, LSU, inte släpper in (sd):s ungdomsförbund, SDU, som medlemsorganisation. LSU finansieras i allt väsentligt med skattepengar. SDU är ungdomsförbund till ett politiskt parti som i fria, allmänna, demokratiska val har valts in i Sveriges Riksdag. Om partiets framgångar kan man ha en hel del åsikter. Men det är inte OK att en skattefinansierad verksamhet säger nej till ett riksdagspartis ungdomsförbund, på politiska grunder. (Fotnot: För min del skulle man gärna kunna dra in allt statsstöd till LSU. Då skulle organisationen bli som vilken förening som helst, som kan tacka ja eller nej till aspirerande medlemmar bäst den gitter.)

Det här blir lite som war on terror. Vi offrar våra demokratiska principer med motiveringen att vi försvarar dem. Vilket i förlängningen är det samma som att kapitulera.

Jag förstår att vänstern får spel av att bara tänka på att (sd) sitter i riksdagen. Men nu är det så. Jag gillar det inte heller. Men att mörka krafter flyttar fram sina positioner, det innebär bara att vi andra måste stå starkare vid de värden som de hotar – och inte själva rådda om dessa mörka krafter till trojanska hästar.

Sverigedemokraterna skall behandlas som alla andra. Det borde lära dem ett och annat. Och det skulle innebära att de inte längre kan komma undan med att bara gnälla och posera.

(Och låt SDU för allt i världen bli medlemmar i LSU. Den byråkratskolan kan få vilken normal ungdomsorganisation som helst att dö sotdöden.)

Det stämmer att (sd) – genom sitt intåg i svensk politik – har gjort samhällsklimatet råare. De har aldrig förstått att eller varför principen om lika rättigheter (och skyldigheter) för alla är viktig. De pekar finger mot grupper av människor och ägnar sig åt provocerande generaliseringar. De ägnar sig åt att stigmatisera. De lever på rädsla och skiter ut den som hat.

Men – det är även så att många av motkrafterna, speciellt vänstern, också har gett oss ett råare Sverige genom att medvetet trissa upp insatserna. I en revolutionär kontext, där den sista striden kommer att stå på gatorna, finns det säkert en sjuk logik i detta. Men för alla oss andra – som vill leva i ett fredligt, öppet, tolerant, demokratiskt och rättssäkert Sverige – för oss är vänsterns taktik rena giftet.

Fiendens fiende är inte nödvändigtvis vår vän. I detta fall, uppenbart inte.

Det börjar bli dags för vanligt hyggligt folk att ta tillbaka vårt land från de konfrontativa fanatikerna. Vi har tillräckligt med problem med de "vanliga" politikerna och deras tilltag.

34 kommentarer:

 1. Jag tror att LSU fortfarande hoppas på att SD blir en fluga som åker ut 2014. Åker dom inte ut så kommer LSU bara ha stärkt det martyskap som SD växer ur och som ledande förträdare som bröderna Ekeroth till exempel döljer sin rasisim i. Eftersom dom skyller på att vanlig media inte rapporterar om invandrares brottslighet och däreigenom kan sponsra PI och hävda att den är oberoende eftersom martyrkapet används som förevänding om att etablissemanget mobbar ut dom och döljer "sanningen"

  SvaraRadera
 2. Problemet är av helt annan art än du ens vidrör vid Hax. Socialdemokrater och Moderater har under lång tid bedrivit Sverigedemokratisk politik innan de kom in i riksdagen.

  Rykten om simulering - men inga bevis
  http://svt.se/2.56605/spelet_om_apatiska_barnen

  Sverigerdemokraterna är bara en dåliga kopia på S och M

  SvaraRadera
 3. Jag vill minnas att jag har kritiserat järnaxeln m-s i dessa frågor rätt hårt på denna blogg...

  SvaraRadera
 4. Nu är det bara några dagar till det som i efterhand sannolikt kommer att räknas till det senaste decenniets största politiska händelse. Och Henrik skriver inte en rad. Tror han att han kan tiga ihjäl detta tror han fel.

  I Almedalen lanserar vi Liberaldemokraterna. Ett nytt parti som helt bryter med den gamla dogmatsiska politiken. I stället har vi sökt lösningar som alla kan vara nöjda med. Liberaldemokraterna är en oerhört stark rörelse som redan fått sannolikt merparten av piratpartisterna som sina sympatisöer (inklusive blytunga namn som Rick och Carl-Johan). vi har också gjort stora inbrytningar i de borgerliga partierna. Allt talar för att vi kommer att vara vågmästare och tredje största parti i valer 2014. Det går inte att tiga ihjäl

  SvaraRadera
 5. Jag glömmer aldrig Sverigedemokraten i Göteborg som stirrade in i kameran och på fullt allvar hävdade att kvinnlig könsstympning, gruppvåldtäkter och hedersmord hade någon slags kulturell förklaring. Minns inte vad han hette just nu, men idioter är vad de är!

  SvaraRadera
 6. Lars H: Decenniets största politiska händelse? Så det kommer ingenting större politisk händelse sett dom kommande 9 åren? Tredje största parti?

  Du låter som Göran Persson när han var som mest i sitt esse. Nä, lite mera ödmjukhet om jag får be. Med elitistisk framtoning kommer ni inte långt.

  SvaraRadera
 7. Det är även frustrerande att det hela tiden kommer närmast löjliga generaliseringar och dum-arroganta sluggerargument om att sverigedemokrater alltid generaliserar och kommer med dum-arroganta sluggerargument. ;)

  SvaraRadera
 8. Jag tänker verkligen inte tiga ihjäl (ld). Jag bara väntar på att de skall komma upp på banan. Ju fler frihetliga krafter, ju roligare.

  SvaraRadera
 9. Republiken Jämtland01 juli, 2011 09:15

  "Ett nytt parti som helt bryter med den gamla dogmatsiska politiken. I stället har vi sökt lösningar som alla kan vara nöjda med."

  Tack för morgonens gapskratt!

  SvaraRadera
 10. Sverigedemokraterna har fel lösningar, men tyvärr är deras allt mer groteska problembeskrivning i stora drag helt korrekt: somaliska analfabeter som inte kan försörja sig själv föder upp till 10 barn, rumänska minoriteter som lever på stölder och tiggeri, självmordsbombare inne i centrala Stockholm, muslimer som förföljer judar i Malmö, kriminella gäng organiserade efter etnicitet (ryska, albanska, gambiska, syrianska), rasism mot svenskar i form av personrån, en kvinnosyn som resulterar i allt möjligt som hedersmord på familjemedlemmar och överfallsvåldtäkter på stan, etc, etc.

  Många av dessa problem skulle enkelt kunna lösas med klassisk liberal politik - inte minst skulle en reformerad narkotikapolitik dra undan benen för de värsta kriminella grupperingarna. Men Sverigedemokraterna (liksom Moderaterna för all del) vill istället bekämpa ont med ännu mer ont.

  SvaraRadera
 11. Jag vill minnas att jag har kritiserat järnaxeln m-s i dessa frågor rätt hårt på denna blogg...

  Inte ett ord om detta i denna bloggpost, istället ger du dig på vänstern som är upprörd över rasism. Tramsanalys.

  SvaraRadera
 12. Ett råare klimat i Sverige är inte SDs fel, utan orsaken till att SD kommit in i riksdagen. All kriminalitet och råhet som präglar Sverige i allt större omfattning och som gängse politiker inte gör något åt, har givit SD ett stort stöd. Felet är alltså gammelpolitikernas, inte SDs.

  SvaraRadera
 13. På tal om halmgubbar: Du är en halmgubbe, Henrik..

  SvaraRadera
 14. Halmgubbar har ingen hjärna.

  Majoriteten av kommentatorerna på denna blogg är halmgubbar.

  Halmgubbar tänker istället med arslet. Och ni här verkar ha stora arslen..

  Peter

  SvaraRadera
 15. Hax: Hur kan du säga att du inte försöker tiga ihjäl Liberaldemokraterna när det enda du skriver är att du inte tiger ihjäl dem?

  Vad är det som driver dig till att ignorera den kanske mest betydelsefulla politiska kraft som vi fått i Sverige på mycket mycket länge? Rädsla för att ännu fler piratpartister skall jump ship om de får höra om oss?

  Alexender Bards pragmatiska lösning på fildelningsfrågan har potential att tilltala oerhört många fler än piratpartiet.

  SvaraRadera
 16. Alexander Bard är en sektledare.

  SvaraRadera
 17. Men snälla Lars, jag talar på LD:s möten, bloggar om deras Bambuser-sändningar och säger öppet att (pp) i EU-valet och (LD) i riksdagsvalet kan vara en möjlighet.

  Gör nu något begåvat i Almedalen och jag är rätt säker på att jag kommer att uppmärksamma det.

  (Ett tips: Ta ett djupt andetag. Jag tror att din gåpåiga stil snarast gör folk skeptiska.)

  SvaraRadera
 18. Det som gjort "samhällsklimatet råare" är nog det som gjort att 11-åriga flickor kallas "hora" i skolan. Och kvinnliga lärare kallas "hora".
  Och att killar (och tjejer) blir nedslagna och misshandlade för att de har fräckheten att inte slå ner blicken i marken när de passerar fel personer.
  Detta är unga människors vardag - och dessa unga människor kommer att rösta 2014.
  Man påverkas av det man ser i verkligheten, i sin egen vardag - inte av vad man läser i bloggar eller DN:s ledarsida.

  SvaraRadera
 19. PH: Vilka menar du är de förklarande faktorerna om inte kulturella? Osäker på om du ironisk men utifall inte... att kvinnlig könsstympning är kulturellt betingat torde i princip varje kvinna som utsatts, eller varit nära att utsättas för könsstympning, och lyckats fly till ett icke-muslimskt land, vara rörande överens om. Fast de kanske är rasister?

  SvaraRadera
 20. @Stefan
  Feltänket är inte att könsstympning är en kulturell sedvänja. Det är den. På exakt samma sätt som manlig könsstympning(omskärelse) är det.

  Feltänket är att hindra flyktingar från dessa länder att komma till Sverige pga detta. Att dom vill fortsätta könsstympa sina döttrar här i Sverige. Det har du inget belägg för. Tvärtom kan just det vara en bidragande orsak till att man flyr från landet.

  SvaraRadera
 21. Genom att störa (sd)-möten under valrörelsen blev kravallvänstern partiets bästa valarbetare.
  -----------------
  Fel.Svaret är Folkpartiet.

  SvaraRadera
 22. Sverigerdemokraterna är bara en dåliga kopia på S och M

  ------------------
  Varken ´Moderatrna eller Socialdemokraterna är fascistiska partier med bokstavlig grund i den faascistiska och nazistiska europeiska traditionen.

  SvaraRadera
 23. Det går inte att förstå högerns insisterande på att låta den "autonoma" vänsterna vara måttståck för dom närmare 50 procent av väljarna som kan sägas utgöra "vänstern" på något annat sätt än som en undanmanöver för att slippa hantera SD för exakt vad dom är.

  Partiet KOMMER direkt ur den europeiska fascistiska och nazistiska traditionen och det är utifrån det och inget annat partiet ska bemötas.

  Dom har dessutom utifrån sin minoritetsposition ingen rimlig rätt att formulera problem åt alla andra.

  SvaraRadera
 24. Jaha, är du här nu också, Micke? Räcker det inte att du lusar ner axessbloggen i tid och otid??

  SvaraRadera
 25. Med tanke på det fina sällskap....svenskar.... hos Lundberg som du ingår i och med vilka du inte har några problem ens när dom ösnkar sig att Israel ska mörda Henning Mankell så'är du kanske inte rätt person att prata om att lusa ner.

  Eller?

  Om det å andra sidan är så att du säljer din blogg så vore det väl bättre om du hade nåt att säga?

  SvaraRadera
 26. Micke: För ett tag sedan var du mycket noga med att påpeka att ett parti var tvungna att vara korporativt för att överhuvudtaget få kallas fascistiskt. Hur motiverar du att du att du kallar SD fascistiskt nu?

  /Byggaren

  SvaraRadera
 27. Hur man motiverar att ett parti som är skapat av fascister nazister och rasister som idag har en riksdagsman som med glädje sjunger hela "Friheten leve" av den svenska quislingen Sven Olov Lindholm och fpreträdare i paertiledningen som anser att alla övriga riksdagsmän är landsförrädare samt som erbjudits samarbete av dagens tyska nazister?

  Ja säg det Byggaren.

  Säg det.

  Du kanske kan fråga dom.
  Om dom säger att dom inte är fascister så kanske dom är som alla andra?

  Det är ju upp till dig.

  SvaraRadera
 28. Nu är även Amnesty ute på hal is. Här får organisationen sina fiskar varma:

  http://aktualia.wordpress.com/2011/07/02/amnesty-talar-med-dubbla-tungor/

  SvaraRadera
 29. Intressant och signifikativt att du inte skriver ett enda ord om motiven för Amnestys agerande och att du ignorerar att diktaturen Eritrea är ett land som tillämpar grov tortyr samt mot vilket det drivs en omfattande kampanj för att landet ska släppa Davit Isak som suttit fängslad utan rättegång under åratal.

  SvaraRadera
 30. Micke:
  Jag försöker bara få någon form av konsekvens från din sida. I denna tråd ansåg du att det var fel att kalla Sovjetunionen för fascistisk då den inte hade några korporativa inslag.

  http://henrikalexandersson.blogspot.com/2010/04/krig-vald-och-alternativen.html

  Så vitt jag vet så har inte SD några korporativa inslag. Alltså är de, (enligt din tidigare strikta definition), inte fascister.

  Men du får gärna kalla SD för fascister enligt mig men då borde du i rättvisans namn inte tillrättavisa andra när de kallar större fascister såsom kommunisterna för fascister.

  /Byggaren

  SvaraRadera
 31. Micke: Du får för övrigt gärna svara på min fråga i denna tråd:

  http://henrikalexandersson.blogspot.com/2011/06/helt-over-styr.html

  /Byggaren

  SvaraRadera
 32. Sovjet var som dom allra flesta känner till en kommunistiskt stat.

  Nu gör du det också.


  Kommunism är inte fascism.
  Kommunism är kommunism.

  SvaraRadera
 33. Micke: OK. Då går vi efter din snäva definition av fascism där korporatism är ett grundkrav. Då återgår jag till att fråga varför du isf kallar SD för fascister när de inte har korporatism i sitt partiprogram?

  /Byggaren

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.