2013-03-18

Vill vi verkligen ha det så här?


EU:s politiker har bestämt att det är OK att konfiskera medborgarnas banktillgodohavanden. (Även om det tar något dygn till innan vi vet om de verkligen vågar.)

I USA kan president Obama låta döda människor, bara för att han vill. Och han kan låta internera folk, även egna medborgare, tills vidare utan att behöva blanda in rättsväsendet eller de demokratiskt valda organen.

I Sverige får vi finna oss i att alla våra telekommunikationer registreras, övervakas och analyseras. Detta gäller alla - oavsett om det föreligger någon misstanke om brott eller ej.

Polisstaten breder ut sig. Vill vi resa med flyg måste vi gå med på förnedrande behandling. Ser vi utländska ut, då förväntas vi acceptera att bli stoppade och kontrollerade. Droglagstiftningen gör att polisen kan hota vem som helst som den ogillar med att bli släpad till polisstationen för provtagning.

Vill vi verkligen ha det så här? Och om inte - är det då inte hög tid att göra något åt saken?

18 kommentarer:

 1. Enda sättet att hejda trenden är att lyfta fram den klassiskt liberala idén om secession:

  http://bastiat.mises.org/2012/11/rothbard-on-unlimited-secession/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enda sättet att hejda trenden är att lyfta fram den klassiska ideerna om Hitlerism.

   Radera
 2. Problemet är väl att alla går runt och tänker "det drabbar inte mig". Tills dess den dagen då det faktiskt drabbar dem. Men då är det för sent...

  Lite på samma sätt som folk kör bil i tron om att de aldrig kommer vara med i en bilolycka. För alla vet ju hur mycket bättre bilförare de är jämfört med genomsnittet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är större ju mer centraliserad staten är.

   I ett decentraliserat federalistiskt system i klassiskt liberal mening som maximerar mångfald och institutionell konkurrens, skulle t ex den svenska alkoholpolitiken knappast bli gammal.

   Men i det centralistiska folkhemmet spelar det ingen roll om Skåne förvandlas till en tummelplats för illegal handel, det blir först när problemen med korruption, mutor och rättsröta kommer nära riksdagshusets trösklar i 08-land något kommer göras.

   Radera
  2. Men i det nazistiska folkhemmet jag förespråkar spelar det ingen roll om Skåne förvandlas till en tummelplats för nazistiska frikårer. Jag ansluter mig under alla omständigheter med brallorna nere vid knäna och reser mig mot dom som har fel telefonnummer.

   Radera
 3. Det är jo sedan länge OK att konfiskera delar av min lön innan utbetalning...

  SvaraRadera
 4. Socialliberal18 mars, 2013 17:55

  Jag tar det säkra före det osäkra; jag har växlat om hälften av mitt sparkapital till guldtackor som jag har låst in i mitt bankfack.
  Jag planerar att gradvis växla över delar av min lön till svilver, guld eller paladium om bankers depositionssäkerhet blir ytterligare relativ.
  Jag uppmanar alla att göra detsamma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regeringen Reinfeldt kommer bara göra det olagligt för privatpersoner att äga ädla metaller, precis som Rooseveltadministrationen gjorde i USA.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Executive_Order_6102

   Radera
  2. Har det gått så långt med detta (jag tror att det kommer att vara olycksbådande politiskt muller innan) så har jag för länge sedan emigrerat, och tagit allt av värde med mig.

   -Men visst har du rätt, man kan inte slappna av i dessa tider, de kan precis som Roosevelt välja att vända upp och ner på även bankfacken och hindra medborgarna att ha andra värdebärare.

   Radera
  3. Det kanske bara är en tidsfråga innan bitcoin blir en förevändning (hot mot svenska nationens ekonomiska säkerhet e dyl) att reglera/ övervaka/censurera internet?

   Radera
  4. "Polisstaten breder ut sig"
   Jo, jo....Det vill jag lova:
   "Medan massmedia är fullt upptagna med att skriva om
   melodifestivalen och fotboll-VM o.likn.är riksdagen på väg att göra
   omfattande ändringar i Sveriges grundlag som bland att tillåter militär
   att sättas in mot folket. Omröstning skall enligt information från
   riksdagen ske den 2 juni.(2010)

   Det är svårt att tro att särskilt många riksdagsledamöter faktiskt har läst den drygt 400 sidor långa
   proposition som de snart röstar om. Detta trots att det är ”omfattande ändringar” i grundlagen det
   rör sig om – och det är justitiedepartementet själva som beskriver ändringarna som just omfattande.

   Vi får heller ej bortse från Bodströms införande av de Svenska sk. "Terrorlagarna" som i praktiken förhindrar möjligheten för att folk skall kunna samlas i en "större" grupp och därigenom kunna utgöra ett ev. "hot" mot makthavarna.

   Tyvärr så misstänker jag att våra sk. "folkvalda" lärde sig något av vårt försök att förändra världen till något bättre med frdliga medel så som blömmor (som blev bemött med tårgas, batonger o. likn.) och kärlek (även kärleken bemöttes med kopanismörj av makthavarnas lakejer de sk. poliserna)och därför är livrädda att dessa fredliga försök skall kunna upprepas.
   Personligen så är jag rädd för att det är försent att kunna genomföra några markanta förändringar i frihetens och fredens utvecklingsväg med fredliga medel :-(

   http://hesdorf.wordpress.com/2012/01/10/militaren-far-sattas-in-mot-svenskar-offentlighetsprincipen-upphavs/

   Radera
  5. Fredligt utträde ur svenska staten är en bra möjlighet. I Västeuropa sker det alltid inom demokratiska former, och i ju mindre enheter desto bättre.

   Radera
 5. Hissen går inte ända upp

  SvaraRadera
 6. Glöm inte denna nya lagstiftning, förbud mot allvarlig politisk kritik mot svenska utlandsinsatser: Krigsjournalistik
  måste få vara fri (Expressen)

  SvaraRadera
 7. Har du en länk till mer information om detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om bakgrunden till Expressenartikeln, det är SOU2012:95. Helt klart är att den hade kunnat användas mot vissa tidigare WikiLeaks-släpp, och troligen kan den användas så länge dokumenten ligger på deras servrar (om svenska domstolar jämnställer med Pentagons tolkning av motsvarande lagstiftning i USA: Are Troops Talking to Assange ‘Communicating With the Enemy’? (abc news) )

   Radera
 8. La di da, La di da, La di da ... http://www.thedailybell.com/28447/Anthony-Wile-Elite-Neo-Nazis-Is-Russia-Today-RT-Part-of-the-Controlled-Media-Matrix-and-the-Imposition-of-Global-Government

  SvaraRadera
 9. ska vi göra något åt saken så måste vi starta en tv och radio kanal. lämpligtvis så startar man med webb tv och webb radio. Och siktar in sig i första hand på nyhetsförmedling med ett underhållsvärde som får folk att titta, med en tydlig frihetsprofil och karismatiska personer i mediet. Det borde finnas möjlighet att kunna starta detta. Men så länge inte det görs är vi körda.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.